Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Viktkrav på Sirius nye målvakt: ”Om en månad är tränaren nöjd”

Foto: Bildbyrån

SALOU. Joshua Wicks bytte AFC mot Sirius.
Efter en slapp vinter är det tuffa krav på den för tunge målvakten.
- Jag saknar mina kakor, men när det är dags att börja jobba då är det dags att börja jobba, säger han till Fotbollskanalen.

När AFC United (numera AFC Eskilstuna) nådde Allsvenskan var amerikanske målvakten Joshua Wicks tongivande. Det blev 16 nollor och en räddningsprocent på 86. Något som fick Sirius att agera och man värvade målvakten på ett år.

- Sirius visade intresse tidigt efter säsongen, men AFC erbjöd inte ens ett nytt kontrakt. Jag har familj och vill fortsätta att spela och kan inte vänta på att folk ska bestämma sig. Sirius ringde min agent och på några veckor var vi överens, säger Joshua Wicks efter ett träningspass i spanska Salou.

- Det känns bra, det är en härlig grupp av spelare och man spelar en fin fotboll. De har tagit hand om mig väl. Jag är väldigt glad över att vara här. Känslan är att vi har ett bra lag.

Efter att AFC blev klart för Allsvenskan åkte Joshua Wicks hem till USA där han har barn och släkt. När han anslöt till Sirius fick målvaktstränaren Claudio Leal en överraskning. Den amerikanske målvakten hade tagit det lugnt under semestern och var inte i topptrim.

- Han har rätt många kilon som ska jobbas bort och vi har hjälp av en dietist. När jag frågade vad han gjort så sa han att han älskar burritos, men det är fantastiskt bra målvakt, säger Leal.

Joshua Wicks skrattar på frågan om att han inte var i topptrim:

- Jag och mina barn njöt av livet, jag kommer inte att träffa min son på hela året och min dotter kommer att komma på besök med min tjej men när det gäller min son så kommer jag inte träffa honom mycket. Därför gjorde jag vad han ville, vi hade bara några veckor ihop och då såg vi till att njuta. Nu har jag inga barn med mig och ingen familj, utan nu är det bara fokus på fotboll.

- Jag saknar mina kakor, men när det är dags att börja jobba då är det dags att börja jobba. Det är skillnaden när man är professionell, då handlar det inte bara om att vara bra på planen utan även sköta allt annat. Jag visste när jag återvände att jag hade tufft arbete framför mig, men det är inget skrämmer.

När är du i hundraprocentig form?
- Jag ser mig aldrig som hundraprocentig, det finns alltid saker att utveckla och förbättra. Om några veckor är jag i fin form och om en månad kommer tränaren vara nöjd.

Tränaren är inte nöjd nu?
- Nej. Det hade inte jag heller varit. För många kakor, men att jobba bort det är inga problem. Jag är min hårdaste kritiker.

Vad har du för mål?
- Jag vill tillhöra de bästa i ligan om inte vara den bäste målvakten. Om jag kan nå det så kanske jag får chansen i USA:s landslag, det har alltid varit en dröm för mig. Men för att uppnå det måste jag bevisa att jag håller på högsta nivå och det ska jag förhoppningsvis göra.

Joshua Wicks är född på en amerikansk armébas i Tyskland men spelade collegefotboll i Kalifornien. Sedan har han spelat för några olika klubbar i MLS innan DC United släptte honom 2010 och han hamnade i Mariehamn och efter ett gästspel på Island blev det AFC 2014 efter att provspel i Syrianska och Örebro SK inte gav något. Tre säsonger senare blir det äntligen Allsvenskan.

- Det är vad jag har väntat på. Det har varit en del egna grejer som gjort att jag inte nått ditt tidigare, som mitt uppträdande, att jag varit oproffsig och inte anpassat mig till politiken som finns inom fotbollens värld. Men jag är riktigt sugen och ser fram emot det.

- Jag hoppas att Allsvenskan är redo för mig. Jag kommer att höras och synas och se till att äga mitt straffområde.

Publicerad 2017-02-08 kl 06:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons