POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Viktor Elm: Jag har aldrig varit så stark

Efter säsongen lämnar Viktor Elm Kalmar utan att klubben får en krona för honom.
Men han försöker ändå betala tillbaka - i guld.
-När jag gjorde 2-0 blev jag dimmig av adrenalin, sade Elm som sköt bägge Kalmars mål i 2-1-vinsten mot Elfsborg.

Kalmar är på väg mot sitt första SM-guld någonsin. Elfsborg är ytterligare en omgång längre bort från sitt sjätte. I den allsvenska seriefinalen på Fredriksskans såg glödhete Viktor Elm till att Kalmars avstånd ner till Elfsborg växte till fyra poäng med sex omgångar kvar. Kalmar var sargat, skadedrabbat och sjukt. Kalmar var uddlöst, tillbakapressat och centimetrar från att ligga under i paus. Viktor Elm var inte som Kalmar. Han var blixten från en klar himmel.

Kalmar skakat

Efter att Elfsborg skakat Kalmar med ett ribbskott (Daniel Mobaeck) och en farlig nick (Denni Avdic) som Petter Wastå räddade till hörna gjorde Viktor Elm skillnaden igen. Först smekte han in 1-0 på tilläggstid i den första halvleken, sedan sköt han 2-0 på frispark i den 82:a minuten. När inhopparen Joakim Sjöhage reducerade till 1-2 på tilläggstid var Elfsborg ett slaget lag för länge sedan.

Viktor Elm skrek ut sin glädje i ett euforiskt vrål som förmodligen hördes ända ner till Holland igen. Efter säsongen flyttar Elm till Heerenveen. Han gör det som Bosmanfall utan att Kalmar får en krona för honom. Nu är hans tio seriemål och det matchvinnande målet mot Feyenoord i den första Uefacupmatchen hans sätt att betala tillbaka.

-Det har känts riktigt bra under hela säsongen. Jag har aldrig varit så starkt som jag är nu och jag fick en kick av landslagsuttagningen till USA-turnén i januari, sade Elm efter matchen.

Han satt i omklädningsrummet och flinade med hela ansiktet.

-Den här segern var viktig. Nu har vi fyra poäng upp igen och kan fokusera på returen mot Feynoord på torsdag.

"Skavsår på knäna"

Det hårda matchandet börjar slita Kalmar i stycken. Rasmus Elm var sjuk och missade seriefinalen, Patrik Ingelsten var skadad i både magmuskel och vad men spelade och förlängde sin mållösa svit. Lägg där till en handfull spelare till som spelar trots att kroppen inte mår bra.

-Jag har skavsår på knäna, men det var för skylten jag tydligen sprang in i när jag firade 2-0-målet, sade Viktor Elm.

-Vi är starka mentalt och kör bara vidare. Det är bara att hålla ut nu.
Elfsborg, som saknade mittfältsstjärnorna Anders Svensson och Stefan Ishizaki, fick ytterligare ett stort hål att fylla i startelvan sedan mittbacken Andreas Augustsson blivit utvisad efter två varningar.

TT

Publicerad 2008-09-28 kl 21:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå