Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vilars utspel efter återkomsten: "IFK Värnamo är bättre än Blåvitt"

Allsvenskan

VÄRNAMO. Bernardo Vilar, 24, har lämnat IFK Göteborg och vänt ”hem” till IFK Värnamo.
Mittbacken beskriver återkomsten som nostalgisk.
- Jag känner mig levande igen, säger Vilar till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

För ett år sedan köpte IFK Göteborg loss Bernardo Vilar från IFK Värnamo. Mittbacken hade imponerat i superettan, men tiden i Blåvitt blev inte som han hade tänkt sig. Under fjolåret blev det bara sex allsvenska framträdanden - och i år inte en enda minut.

Nyligen stod det i stället klart att Vilar vänder hem till IFK Värnamo. Under söndagen gjorde 24-åringen sin comeback när han hoppade in i spel i den 72:a minuten. 

- Det är en bra känsla, jag känner glädje. Jag känner mig levande igen! Jag känner kärlek till spelet igen, och det är bra. Jag tror att det kommer bli bra. Vi har ett bra lag med bra spelidéer och tränarna vill att vi ska spela, säger Vilar efter matchen.

ANNONS

Vad säger du om dina minuter?
- Det var få minuter, men det var bra att få tillbaka den här känslan av att man kan bidra och att man är viktig. Jag tror att det kommer bli bra för både mig och laget. Jag har mycket att ta in, men jag tycker att mitt inhopp var simpelt men bra. 

Känner du att Värnamo är hemma för dig?
- Hundra procent! Det är platsen där jag känner mig glad. Människor gillar mig och jag gillar dem. Senast jag var här så hjälpte de mig väldigt mycket när jag kom till Sverige. Värnamo kommer för alltid att vara hemma för mig. 

0-0-resultatet mot Djurgården tar IFK Värnamo upp till en betryggande marginal på sex poäng ner till kvalplats. Nu hoppas Vilar kunna ta klubben till högre höjder - och passar samtidigt på att skicka en pik till sin gamla klubb. 

- Värnamo har gjort det väldigt bra. För att vara en klubb som kommer från superettan, komma och matcha Djurgården och hur vi spelade mot Hammarby … Vi har ett bra lag med bra idéer. Vi gör vår första säsong i allsvenskan och när vi kommer in i miljön, då kommer vi göra bra saker tillsammans, säger han. 

ANNONS

Är IFK Värnamo bättre än Blåvitt?
- En svår fråga! Alla vet hur stort IFK Göteborg är med historien. Men, ja, Värnamo är bättre. Vi spelar bättre fotboll.

Hur långt kan Värnamo gå i år?
- Självklart är huvudmålsättningen att stanna i allsvenskan och säkra kontraktet. Men vi kan gå långt. Vi kan göra bra matcher. Vi kommer inte slåss om titeln i år, men varför inte nästa år? säger Bernardo Vilar.

Publicerad 2022-08-08 kl 11:30
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto