Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vilken Europasommar, MFF - ny 'Milan-match' på gång

Inga europeiska tävlingsmatcher för Malmö i år - då satsar MFF hårdare än någonsin på Europamatcher:
- Vi har bland annat förfrågningar från flera klubbar av Milans klass., avslöjar MFF:s sportchef.

Malmö landade tungt efter Europa-äventyret i fjolhöstas. MFF:s internationella satsning slutade, trots en spännande start - i besvikelse.
Och efter ett mellanår hemma i allsvenskan så blir 2012 ett år utan europeiska tävlingsmatcher för skåningarna.

Men trots det så står det nu klart att Malmö har flera internationella matcher på gång - allt för att omgående få bygga vidare på erfarenheterna som Champions- och Europa League gett.

Redan kommande tisdag väntar Celtic i Glasgow och i sommar är fler matcher på gång under uppehållet för EM-slutspelet i Polen/Ukraina.
Omkring den 16-17 juni väntar Shamrock Rovers på Irland och under midsommarhelgen är engelskt eller holländskt motstånd på väg till Swedbank i Malmö.

- Det stämmer, vi har två spår vi jobbar extra med och det handlar om en engelsk och en holländsk klubb, avslöjar Malmös sportchef Per Ågren för FotbollDirekt.se.

Men inte nog med det - jämte jobbar MFF hårt på en stormatch av ''Milan-klass för att följa upp supersuccén från förra hösten då Zlatan välvde upp skånsk hysteri - matchen är tänkt att spelas under tidig höst.

- Det är i allra högsta grad en möjlighet och en typ av match jag personligen är angelägen om. Vi ska ha så många internationella matcher som möjligt och vi har bland annat förfrågningar från flera klubbar av Milans klass.

Hur ser det ut?

- Det är än så länge för tidigt att säga men vi jobbar på det och har flera spännande alternativ från matchagenter som vi tittar på, berättar MFF:s sportchef och fortsätter:

- Samtidigt finns det en ekonomisk risk också...satsar man på en match mot en europeisk storklubb så kostar det. Å andra sidan sålde ju Milanmatchen slut på två timmar, så är det bara rätt typ av klubb så...

- En match som den vi hade mot Milan är ändå en match jag personligen är angelägen om att vi får spela igen i år.

 
 

Publicerad 2012-02-27 kl 19:07
Annons
Annons
Annons