Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vill stoppa Wanderson-cirkus

Ny dag, nya turer kring Wanderson. Gais lagkapten Fredrik Lundgren vill nu se ett slut på cirkusen:
- Den här affären har vuxit sig större än det vanliga silly season-snacket.

Turerna kring Wanderson blir allt fler. Gais har sett ut att ha allt klart med ett utköp av brassestjärnan, sportchefen Mats Persson uppger att "detaljer återstår" och senaste ryktet är att norska Rosenborg plötsligt gett sig in i jakten. Jämte har en schism tonat upp sig mellan Gais-ledningen och Wandersons agent Patrick Mörk.

- Allt som skrivs om det här... om man sorterar bort allt dödkött och all politik runt omkring, så kommer man ner till att alla vill lösa det, säger Gais lagkapten Fredrik Lundgren till FotbollDirekt.se.

- Wanderson vill stanna i Gais och vi vill att han ska vara här.

Klart är iallafall att brassestjärnan inte spelar imorgon mot Djurgården då hans låneavtal från saudiska Al Ahli löpte ut 1 augusti.
Den upptrissade situationen kring Wanderson får nu Fredrik Lundgren att känna oro för hur hela Gais påverkas.  

- Som spelare försöker man se skriverierna lite som en transportsträcka mellan allt positivt som skrivs när Gais spelar bra och vinner matcher.

- Det är klart att det är bra att det skrivs mycket om Gais, men det här... personligen är jag trött på allt runtomkring, jag orkar knappt läsa tidningarna längre. Visst, det är silly season och en extrem månad på det sättet, med alla spekulationer. Men den här affären har växt till något mycket större. Det är så mycket politik och pengar och saker runtomkring, folk som uttalar sig hit och dit...

Lundgren tycker att fotbollen kommit i skuggan av maktspelet kring Wanderson. Imorgon saknas han på planen, men det är utanför densamma - och snacket fram och tillbaka - som Gais påverkas mest, menar Lundgren.

- Vi har ju spelat utan honom tidigare och det är klart att det är ett jätteavbräck, det blir ett annorlunda spel utan honom. Men vi står inte och faller med honom helt och hållet. Det är mest bara tråkigt att det blivit så här, man vill bara att affären ska bli klar.  

Hur tror du att Wanderson själv påverkas av allt det här?

- Om man bara ser på hur han är på träningar och i omklädningsrummet så är det svårt att hitta en mer opåverkad människa. Han är precis som vanligt, men om jag sätter mig in i hans situation... det hade ju varit omöjligt att inte påverkas av det här.

- Jag hoppas bara att den här soppan ska få ett slut så att Wanderson kan få lugn och ro och vara kreativ i Gais. Det förtjänar han.

Publicerad 2011-08-06 kl 19:56
Annons
Annons
Annons