Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vill till Mjällby - lämnar Blåvitt?

Pär Ericsson stortrivs i Mjällby och kan nu tänka sig att stanna. IFK Göteborgs-lånet ångrar inte en sekund sin flytt.
– Inte en enda gång. Jag bor i Sölvesborg och här är det ett helt annat lugn och tempo än i Göteborg.

Pär Ericsson har plötsligt blivit ett av allsvenskans mest spännande forwardsnamn - men det krävdes att han blev utlånad från IFK Göteborg som han haft det så svårt hos.
Inte förrän han kom till Mjällby började han visa samma klass som gjorde att Blåvitt köpte honom från Gais för snart två år sedan för sex miljoner.

– Jag såg Mjällby som en chans till en nystart och det känner jag att jag fått. Jag stortrivs – jag är egentligen ingen storstadsmänniska och väldigt mycket här nere påminner om både Deje och Degerfors. Jag kan inte komma på något negativt, säger han till Nya Wermlands tidning.

Fyra mål på fem matcher i Mjällby - bland annat ett i debuten. Mål i en takt som han inte varit i närheten av i IFK Göteborg.
Men trots det ska han tillbaka, Blåvitt ser inte ut att acceptera någonting annat och han ser ut att tvingas åter - trots att han nu mer och mer ser ut att vilja bryta upp i från IFK Göteborg.

– Jag får spela och i en roll jag trivs med. Mjällby spelar inte ett lika uppstyrt spel som Göteborg. Här finns utrymme för spontanitet, säger han och berättar också om vilken tid han lagt ned på det mentala:

– Ja, jag har tagit hjälp av en mental coach (Johan Örtendahl). Han har fått mig att tänka annorlunda. Jag hade stora krav på mig själv när jag kom till Blåvitt. När jag träffade Johan sa han bland annat: ”Glöm inte varför du spelar fotboll, för att det är roligt”.

Tidningen som intervjuat Pär Ericsson uppger att Mjällby nu undersöker möjligheten att köpa loss honom i från IFK Göteborg - detta med två år kvar på kontraktet med Blåvitt.

– Jag vet inget om det, jag har bara läst det jag också. Jag är inställd på att återvända till Göteborg efter den här säsongen.

Handen på hjärtat – om du fick bestämma själv. Skulle du då helst stanna i Mjällby?

– Jag vet vad jag skulle svara, men jag behåller det för mig själv.

Publicerad 2011-09-12 kl 11:56
Annons
Annons
Annons