POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ville köpa allsvenskan - nu kan Kronofogden tvångssälja hans hus

Norske finansmannen Idar Vollvik ville köpa allsvenskans namnrättigheter. Nu tyngs han av stora skulder till Kronofogden.
- Han är inte aktuell för oss, säger SEF-ordföranden Bosse Johansson till fotbollskanalen.se.

Det var i augusti som Vollvik, grundare till ett telecombolag i Norge, deklarerade att han hoppades investera i svensk fotboll. Planen var att förvärva namnrättigheterna till allsvenskan och tänkbara nya titlar på serien kom snabbt att florera i svensk press.

Svensk elitfotboll, SEF, och fotbollförbundet SvFF deklarerade att man varit i kontakt med norrmannen och hans representanter. INledningsvis ställde man sig försiktigt optimistiska till ett tänkbart samarbete.

- Vi har sagt att får vi ett erbjudande som ger bra betalt så är vi intresserade. Vi hade en dialog med förbundet i vintras och även de var positiva, sa SEF-ordföranden Bosse Johansson generellt angående namnfrågan då.

Sedan dess har det dock varit rätt tyst. Och när fotbollskanalen når Bosse Johansson berättar han att spåret med Vollvik aldrig var riktigt hett.

- Vi har inte hört ett ljud sedan i höstas. Varken träffats eller pratat i telefon. Det där tog jag mer som en tidningsanka, om man får kalla det för det. Vi har inte alls haft någon förhoppning eller tro på att göra verklighet av de tankarna, säger Johansson.

Enligt uppgifter på sajten e24.no dras Idar Vollvik nu med ekonomiska problem och Kronofogden i Norge ska ha begärt en tvångsförsäljning av hans bostad. Orsaken uppges vara en skatteskuld som inte betalats, som inklusive räntor uppgår till drygt 20 miljoner kronor.

”Detta är okänt för mig. Jag har inte hört något om det. Men de ska oavsett få sina pengar. Restskatten ska vara helt reglerad före den 28 februari”, skriver Idar Vollvik i ett mejl till e24.

Hur hans olika bolag mår ekonomiskt framgår inte av texten. Själv klarade sig Idar Vollvik undan personlig konkurs så sent som i november, men hans privata förmögenhet har minskat drastiskt de senaste tre åren. Vid taxeringen 2007 var förmögenheten knappt en halv miljard kronor, 2008 drygt sju miljoner, och 2009 noll kronor.

Bosse Johansson förklarar att såväl SEF som SvFF är fortsatt inställda på att utreda allsvenskan och dess namnfrågor. En arbetsgrupp jobbar som bäst med 21 åtgärdspunkter som är tänkta att lyfta fotbollen i Sverige. Men Idar Vollvik finns inte med i projektplanerna.

- Nej, det gör han inte. Det kan jag garantera. Inte ifrån SEF:s sida i varje fall. Och det har han inte gjort konkret heller, även om jag förstod via medierna att han och Lars-Åke Lagrell träffades vid något tillfälle tidigare i år.

Men om Vollvik var aktuell i just det här sammanhanget skulle ni känna till det?
- Givetvis, men det är han inte, säger Johansson.

Publicerad 2011-01-04 kl 09:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå