Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Ville lämna Blåvitt i vintras: "Jag trivs bättre nu - förtjänade mycket mer under Roland Nilsson"

5v

GÖTEBORG. Hosam Aieshs, 26, tid i IFK Göteborg har varit en berg- och dalbana och i vintras gjorde han klart för media att han ville lämna klubben.
Nu har situationen förbättrats avsevärt, mycket tack vare skiftet på tränarposten.
- Jag fick inte starta någon match det året när Roland Nilsson tog över. Det var väldigt tufft mentalt för mig, säger Aiesh till Fotbollskanalen. 

När Hosam Aiesh värvades för stora pengar från Östersunds FK för drygt två år sedan, var förväntningarna skyhöga. Sedan dess har både speltid och poängproduktion uteblivit för yttermittfältaren, och i vintras ville han lämna Göteborg.

- Jag vill vidare, sa Aiesh till Aftonbladet i december 2020.

Trots det är 26-åringen fortfarande kvar i Blåvitt, med ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Mot Örebro stod han för en fin insats när han fick chansen från start, och formen är uppåtstigande.

- Den är bra. Vi gjorde en bra match som lag senast. Sedan tycker jag att jag också gjorde det bra, men de allra flesta gjorde en väldigt bra match - det är positivt, säger Aiesh till Fotbollskanalen.

ANNONS

Poängproduktionen har ofta lyst med sin frånvaro för Aieshs del, som endast står noterad för ett mål och en assist på 17 allsvenska framträdanden i år. Att jämföra med 2018, då han stod för fyra fullträffar och tio framspelningar på 23 matcher i Östersunds FK.

Aiesh hymlar inte med att han gärna hade bidragit mer offensivt, men att det inte är det viktigaste.

- Ja, men samtidigt har det varit knackigt med poäng för hela laget. Det är rätt egoistiskt att bara tänka på att jag vill göra mål och assist, när vi ligger där vi ligger. Jag gör jättegärna poäng, men samtidigt har vi väldigt viktiga matcher framför oss och det viktigaste är att vi vinner och tar de poäng som krävs för att spela i allsvenskan 2022, säger han och fortsätter:

- Så, både och. Hade vi legat där uppe och nosat på topp tre-positionerna så hade man kanske varit lite mer hungrig, men nu är vi där vi är och det gäller att vara ödmjuk och sikta på att vinna varje match i stället.

ANNONS

Vill du fortfarande lämna IFK Göteborg, eller hur ser du på situationen?
- Jag trivs bättre nu än vad jag gjort innan, det måste jag ändå vara ärlig med att säga. Även fast jag inte spelat varje match så har jag ändå fått chansen, jämfört med hur det var förra året. När jag sa att jag ville lämna så sa jag först och främst att jag ville spela. Får jag spela i den här klubben så vill jag jättegärna vara kvar. Jag tycker att jag har fått chansen av Micke (Mikael Stahre).

- Det har gått knackigt både som lag och individuellt, men mot Örebro visade jag att när det väl funkar kollektivt så blir det så mycket enklare för individen att börja prestera. Det är så det är. Lagsport i all ära, men man blir bättre som individ när laget fungerar. Jag vet vad jag besitter för kvaliteter och det försöker jag få ut i varje träning och match. 

ANNONS

Har tränarbytet bidragit till att du trivs bättre? Fungerar det bättre under Stahre än med Roland Nilsson?
- Ja, jag tycker att jag har fått en ärlig chans med Stahre. Sedan har jag suttit på bänken i några matcher och då har vi haft en dialog om det. Den dialogen är väldigt ärlig och rak, tycker jag. Jag tycker heller inte att jag har presterat så bra som jag kan för att kunna begära att få starta varje match. När vi hade “Rolle” så tycker jag att jag förtjänade mycket mer, om jag ska vara helt ärlig. Jag fick inte starta någon match det året, så fort han tog över. Det var väldigt tufft mentalt för mig.

Är du missnöjd med den dialog som var mellan dig och Nilsson på den tiden?
- Nej, som tränare är det alltid du som tar ut elvan och gör det som är bäst för laget. Men samtidigt gick det väldigt dåligt för IFK Göteborg då, vi förlorade väldigt många matcher. Då tyckte jag att man kunde byta och testa (i startelvan). Det är ju inte så att jag har har blivit värvad från division tre och aldrig blivit prövad i allsvenskan. Jag är ju en etablerad allsvensk fotbollsspelare och jag tycker fortfarande att jag borde fått lite mer förtroende från honom, säger Aiesh och fortsätter:

ANNONS

- Men i våras fick jag ju förtroende, och fick spela. Det är blandade känslor där, och jag som individ kan lyfta betydligt mer också. Det handlar inte bara om att tränarna ska ge mig förtroende, jag måste prestera på den nivån jag kan. Det försöker jag göra, och det ska jag göra.

På söndag väntar en tuff uppgift för IFK Göteborg, när man gästar Strandvallen och Mjällby. Ett Mjällby, som hållit nollan i åtta allsvenska matcher i följd. Svårt, men inte omöjligt, menar Aiesh.

- I slutändan är varje match en ny match med ett nytt motstånd. Jag ser inte Mjällby som en omöjlig motståndare att vinna eller göra mål mot, det känns som att det låter så. Det är ett bra lag som har varit bra under åtta-nio matcher, men gör vi en lika bra match som mot Örebro och kan addera några saker så ser jag inte den matchen som omöjlig. Det är ett lag som vi verkligen kan slå.

ANNONS

Gav segern mot Örebro ett andrum för er? Är det en mer harmonisk stämning i laget nu?
- När vi möter Örebro inför ett nästan fullsatt Gamla Ullevi, då ska vi vinna. Så enkelt är det. Det ger oss inget andrum, för det skiljer fortfarande bara en eller två poäng och vi är inget lag som vill kvala. Att vi skulle få ett andrum att inte åka ur direkt, det betyder inte så mycket för oss. Vi ska inte kvala, vi ska ta våra trepoängare och vi ska ta oss ur det här, som lag och som klubb.

- Det är vårt mål, och när vi väl är klara med det så kan jag säga att vi har andrum till de sista två matcherna, kanske. Än så länge är vi inte klara för någonting, avslutar Aiesh.

Publicerad 2021-10-21 kl 16:34
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto