Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Villrådig AIK-spelare: "Vill gärna stanna"

Markus Jonsson är i valet och valet. Stanna i AIK eller satsa på att bli utlandsproffs?

- Ska jag testa chansen att bli utlandsproffs, så är det nu. Jag är 28 år och det är rätt läge att sticka iväg. Skriver jag på ett nytt kontrakt med AIK kommer jag att vara 31 när nästa chans ges och det känns lite sent, säger Jonsson till FotbollDirekt.se.

Han har gjort sig hos AIK-publiken känd som "Mr 100 procent" med tanke på hans klanderfria statistik från straffpunkten.
Men ända sedan klubben värvade Martin Lorentzson från Assyriska i somras har Jonsson sagts vara på väg bort. Jonsson berättar själv hur det ligger till.

- Jag har ju ett utgående kontrakt och AIK hade förhoppning om att kunna sälja mig i somras. Men tyvärr missade jag de båda matcherna i juli på grund av skada när intresserade klubbar skulle komma och titta på mig. I samma veva gjorde AIK klart med Lorentzson eftersom de räknade med att få mig såld. Nu blev det ju inte så och jag är förstås glad att jag fick vara kvar hela hösten.

Vad har du fått för indikationer från AIK:s sida. Är det helt kört?

- AIK tror mycket på mig men sedan vet jag inte. Jag har haft ett möte med Björn (Wesström) och (Mikael) Stahre i dagarna och AIK har inte så bra ekonomi och kan inte erbjuda så mycket. Det jag måste ta ställning till är om jag vill vara kvar i AIK och helst vill jag förstås det. Men det känns svårt just nu.

Stoke uppges intresserat av dig, vad säger du om det?
- Det är ingenting jag har hört om mer än att det var någon som sade det på träningen men jag själv har inte hört något från dem.

Molde, har det ryktats om kring dig, hur ligger det till där?
- Jag vet att de visat intresse men att det bara har stannat vid det och inget mer konkret.

Kan en annan klubb i allsvenskan bli aktuell om det inte löser sig med AIK?
- Det finns inte. Det är AIK eller ingenting som gäller här i Sverige.

Jonsson har inte satt någon deadline när han vill ha allting klart och han är AIK:s spelare till och med sista december, så än finns det tid från AIK:s sida att agera.
- Det hade varit skönt att få någonting klart snart.

Publicerad 2009-11-26 kl 18:23
Annons
Annons
Annons