POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Vindheim tillgänglig sista matcherna – trots tidigare besked: "Först trodde jag att jag skulle vara ledig och följa Sparta"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös seger mot Kalmar i spelaren ovan.

MALMÖ. Tre matcher till, sedan är Andreas Vindheim en Sparta Prag-spelare på riktigt. Han var nere i Tjeckien i måndags och tisdags, och tog då beslutet att lämna Malmö FF efter en personligen stark höst, men svag vår. 
- Jag tycker ju inte att jag har blivit en sämre fotbollsspelare. Sedan om jag har gjort två-tre-fyra dåliga matcher... 

Det hade funnits lite intresse från England och Tyskland, men när det väl blev konkret så blev det tjeckiska Sparta Prag som köpte högerspringaren Andreas Vindheim från Malmö FF. Enligt tjeckiska iSport.cz var priset motsvarande 14 miljoner kronor. Han fick i helgen veta att klubbarna var överens, han var själv nere i Tjeckien i måndags och tisdags, och tackade ja till flytten. 

- En stor klubb, en stor stad, en klubb som har mycket historia, som har som mål att vara som Malmö. Vinna titlar och komma ut i Europa. 

Sparta Prag har som mål att ta tillbaka tronen i staden, där Slavia Prag just nu är bäst. Bland annat har Sparta Prag den tidigare Arsenal- och Dortmundspelaren Tomas Rosicky som sportchef, och i truppen finns David Moberg-Karlsson. Vindheim träffade Moberg-Karlsson i måndags, ett samtal som fick Vindheim ännu mer säker på en flytt. 

Så sent som i går trodde också Vindheim att han skulle bli kvar nere i Tjeckien för att förbereda sig för sommarens flytt, men det var en miss i kommunikationen och han kommer att vara tillgänglig i de tre återstående MFF-matcherna mot AFC Eskilstuna, Gif Sundsvall, och Helsingborgs IF. 

- Först trodde jag att jag skulle vara ledig och följa Sparta, sedan ville Malmö att jag skulle vara redo eftersom det är lite skador i truppen. Jag gillar ju Malmö, så det är inga problem.

- Det är väldigt lätt att tänka på (vad som kommer hända), men samtidigt är det kanske lite lugnare nu också. Man vet säkert var man är och var man är på väg. Spela med lite mindre press. Bara tänka på att man ska få en fin avslutning, och om man spelar så ska man spela bättre än vad jag har gjort i matcherna i år. 

Vindheim gjorde flera starka matcher i Europa League i höstas, där han själv lyfter fram matcherna mot Midtjylland och Besiktas. Flytten till Tjeckien kommer dock trots att Vindheim inte alls har kommit upp i samma form i vår som han har haft under sin övriga tid under Uwe Rösler. 

- Men jag tror inte (intresset) har påverkat hur jag har har tränat och spelat. Jag har vetat om intresse från olika klubbar. Jag visste om Spartas intresse tidigare, men jag visste också om intresse när vi gick till i Europa League. 

- Jag tycker ju inte att jag har blivit en sämre fotbollsspelare. Sedan om jag har gjort två-tre-fyra dåliga matcher... Jag vet själv hur jag kan prestera. Jag har visat tidigare mot även bättre motstånd att jag klarar mig där. Man har såklart lite högre krav på sig själv mot allsvenskt motstånd. Ibland går det lite dåligt under en period, men det gäller att göra den så kort som möjligt, vända, och komma upp i nivå igen. 

- Man fick kanske en ”peak” mot Chelsea, och sedan en lite för lång baksmälla efter den matchen. 

Huvudtränaren Rösler fyller: 

- Det här förklarar kanske lite situationen på senare tid, men jag har otroligt förtroende för Andy. Han är ett riktigt proffs och en bra människa som ger allt för sig själv, för klubben, och framför allt för lagkamraterna.

- Jag är glad för Andy. Detta var vad han ville. Nästa äventyr i hans karriär. Han har förtjänat den flytten på grund av förra säsongen, särskilt i Europa, och även mot Chelsea i år. Han spelade väldigt bra mot världsklassmotstånd. 

Vindheim kommer att lämna MFF efter fyra och ett halvt år, cirka 75 matcher, och han säger själv att Brann och MFF nu är ”hans” lag i Skandinavien. Om han någon gång spelar i Skandinavien igen så är MFF högaktuellt. 

- Jag känner att det här nästan är som ett hem. 

- Jag känner mig trygg här. Jag gillar klubben, supportrarna, pressen, allt som är med Malmö. Det är såklart speciellt, men jag är också sugen på nya utmaningar. Det är det jag önskar. 

- Jag har fått en kärlek till Malmö. Det är absolut (aktuellt) om de vill ha mig.  

MFF:s alternativ till höger vingback är bland annat Eric Larsson och Jo Inge Berget. På dagens träning testades även Romain Gall där en kort period, och Rösler har tidigare sagt att Oscar Lewicki kan vara ett alternativ. Rösler ville inte kommentera om Vindheim kommer att ersättas med ett nyförvärv, men säger att de ska diskutera situationen. 

Publicerad 2019-05-22 kl 15:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå