Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Vinnarna av Fansvenskan fick träffa AIK

I Fotbollskanalens mobila Allsvenska fotbollstjänst som är ett samarbete med Telia och Expressen, har tävlingen Fansvenskan pågått under säsongen. Första pris i tävlingen var att få en exklusiv träff med sitt favoritlag. Striden var jämn och i slutskedet faktiskt så jämn att både IFK Göteborg och AIK:s fans får lyckan att träffa sina favoritspelare.

Först ut var AIK där ett gäng förväntansfulla fans blev välkomnade av AIK:s tränare Mikael Stahre och sportchef Björn Wesström på träningsanläggningen Karlberg i Solna.

De båda inledde med att berätta om arbetet och om sin nyligen avslutade scoutingresa till Brasilien.

Att de valt att åka till Brasilien och inte till Argentina motiverade duon med : ”i Argentina ses fotboll som ett jobb, i Brasilien är det mer en hobby. Båda är bra men det vi söker i dagsläget är passion och därför blev Brasilien det givna alternativet”.

På frågan om nyförvärv och vilka spelare som kan vara på väg bort var Björn svävande:
”Jag skulle kunna berätta för er som är fans men ärligt, hur skulle ni känna om er chef pratade i medierna om att ni lutar åt att jobba nån annanstans nästa år? ”

Micke Stahre instämde och belyste också aspekten om att det är farligt lätt att tänka med hjärtat i ett lag med så mycket passion.
”Det får vi inte göra. Ta en spelare som Tjerna exempelvis. Han spelar inte i AIK 2010 för att han har sånt hjärta för laget, han spelar för att han är en förbannat bra fotbollsspelare” Stahre sammanfattade det hela med ”Spelare och tränare kommer och går men AIK, består”.

Strax därpå serverades lunch som åts tillsammans med AIK:s spelartrupp. Upprymda fans fick bilder med spelarna, autografer och en pratstund med allihop. Martin Mutumba blev så begeistrad av vinnaren Stewes ringsignal ”Solen stiger” som var inspelad på Råsunda, att han direkt bad att få den till sin telefon. Sedan satt han och sjöng med inför roade lagkamrater och fans.

Efteråt liknade vinnaren Johan Ax dagen som julafton: ”Nu kan jag få den där tråkiga skjortan och slipsen i julklapp för resten av livet, detta var det bästa jag kunde önska mig!”.

Glada tillrop blev det också för mobiltjänsten som fansen haft stor glädje av under säsongen. Främst har Livematcherna och videoklippen varit dagligt använda men även målservicen via sms har ansetts ovärderlig för att verkligen ha koll på både sitt eget lag och rivalerna i andra pågående matcher.

”Något som är sjukt bra är också artiklarna från Fotbollskanalen och Expressen som sorteras på ens favoritlag, bara det man verkligen vill läsa liksom” var ett uttalande från en nöjd vinnare.

Näst på tur är IFK Göteborg som får träffa sina vinnarfans den 3 december.

fotbollskanalen.se

Publicerad 2009-11-19 kl 21:34
Annons
Annons
Annons