Vinst för Kalmar i första matchen utan Elmar

Efter fem år får Kalmar FF klara sig utan bröderna Elm, som nu alla lämnat klubben för proffspel utomlands.
Det fungerar dock bra ändå. Kalmar slog hemmastarka Trelleborg med 2-1 (1-0).

Kalmar är i högsta grad med i kampen om det allsvenska guldet. Laget har en stabil formkurva. Sedan den 21 maj - när Örgryte besegrades med 1-0 - har laget spelat 13 matcher i allsvenskan och bara förlorat en (Halmstad 0-2 borta).

Mot hemmastarka Trelleborg fick man hjälp av ett givmilt hemmaförsvar.
Kalmar tog ledningen i 18:e minuten genom brassen Ricardo Santos. Målet var en bjudning av hemmamittbacken Peter Abelsson vars bakåtnick till målvakten Viktor Noring var alldeles för lös. Ricardo Santos hann emellan och lyfte säkert bollen förbi Noring och in i mål.

Trelleborg stack emellan och kvitterade i början av andra halvlek. Snabbe Fredrik Jensen ryckte ifrån på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som Andreas Wihlborg nickade i mål. 1-1 kom i 51:a minuten.

Kalmars replik kom sju minuter senare. Tobias Eriksson spelade en djupledsboll till Abiola Dauda. Trelleborgs Mikael Bengtsson var jämte Dauda men agerade alldeles för passivt och tillät Dauda att skjuta. Skottet var högklassigt och satt i Norings vänstra kryss.

Kalmar var klart bättre än Trelleborg och hade bra lägen att göra 3-1.

TT

Publicerad 2009-09-12 kl 18:21

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.