POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Vinst krävs för Sundsvall i sista omgången: ”Har försökt skapa nya bilder hur vi lyckas"

Foto: Bildbyrån

Sundsvall måste vinna mot AIK för att ha en chans att hålla sig kvar.
Då försöker laget intala sig själva hur de ska klara av uppgiften
- Jag har försökt skapa nya bilder hur vi lyckas och hur man firar efteråt, säger Tobias Eriksson till ST.

Gif Sundsvall föll tungt mot Helsingborg i den senaste omgången, när de förlorade med 2-1 efter två mål av Tobias Mikkelsen. Det andra kom bara minuter efter att ”Giffarna” hade kvitterat till 1-1.

Det innebär att endast seger mot AIK kan ge de chansen att hålla sig kvar i allsvenskan.

- De är tunga, fysiska starka och oerhört svåra att göra mål på. Sedan är det en kollektiv maskin som jobbar hårt. De är starka i anfallsspelet med sina två forwards, det är mycket inläggsspel mot dem. Vi har en tydlig bild av vad AIK står för. Det finns ett par ytor man kan såra AIK i, men det är inte så lätt att ta sig dit. Det har vi tittat på i träning nu, hur vi ska ta oss dit. Sedan handlar det om det mentala och trycket som kommer vara på Friends, säger tränaren Tony Gustavsson till ST.

Tobias Eriksson, som gjorde målet i 2-1-förlusten, menar att AIK känns väldigt stabila och att de är ett svårt lag att göra mål på.

- Vi har kollat på lite statistik och det har varit lite mål mellan Giffarna och AIK tidigare. Vi har några nycklar som vi förhoppningsvis kan använda oss av, säger mittfältaren till ST.

Just Eriksson var med när Sundsvall smått mirakulöst vände underläge 0-2 till 4-2 mot Ljungskile 2007 och därmed tog sig upp i den högsta serien. Eriksson slog också frisparken som betydde 4-2. Det är något han hoppas att laget kan använda sig av mot AIK.

- Absolut, man kan se på sådana bilder och skapa sådana bilder själv. Ser man att det är möjligt tror jag det är större chans att man lyckas. Efter Helsingborgsmatchen kändes det svart, men några dagar efteråt börjar man se framåt och skapar många positiva minnen. Vi ska verkligen ge det en chans. Det är ett liknande läge som inför Ljungskilematchen, men jag har försökt skapa nya bilder hur vi lyckas och hur man firar efteråt, säger han.

Sundsvall ligger näst sist i allsvenskan, med 20 poäng. Framför sig har laget Falkenberg på kvalplatsen, som har 22 poäng, och Kalmar på säker mark, som har 23 poäng.

Sundsvalls möte med AIK visas på C More Live 2 och streamas på cmore.se, med start 12.50 på lördagen.

Publicerad 2019-11-02 kl 09:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå