Wahlström efter succén: "Jag är ingen hjälte"

Publiken skanderade hans namn.
Med rätta. Oskar Wahlström gjorde ett av sitt livs bästa matcher när Djurgården tog säsongens andra seger genom 2-1 mot Gais.

- Men jag ser mig inte som en matchhjälte. Alla i laget var det idag med tanke på att vi vann, säger han till FotbollDirekt.

Mycket har varit fel hos Djurgården den senaste tiden. Inga mål - inget bra spel och ett målvaktsspel som många gånger varit under all kritik.

Mot Gais var det mesta åtgärdat, inte minst det sistnämnda.
- Äh, så avancerad var inte räddningen. Jag såg bollen hela tiden och den tog också på någon i muren och bromsade lite, så jag fick göra en tv-räddning. Jag såg bollen hela vägen, säger Wahlström om räddningen på Wandersons frispark som fick publiken på Stadion att dra efter andan.

Djurgården gick fram till 2-0 men Gais var hela tiden på hugget och skapade tillräckligt för att ha gjort både ett, två och tre mål i den första halvleken. Men det blev bara ett, via en mycket snygg konstspark av Wanderson.
Då hade Wahlström gjort ett par darriga ingripanden som inte såg förtroendeingivande ut men räddningarna i den andra halvleken kompenserade dessa med råge.

Räddningen på Mattias Lindströms närskott i målområdet med bara tio minuter kvar var högkaratig.
- Den var mer avancerad. Den är jag riktigt nöjd med, säger Wahlström.

Och nu har du tagit över som etta från Pa Dembo Touray? - Det vill jag inte säga något om. Det får den bestämma som tar ut laget. Jag kan bara göra så gott jag kan.