Wahlström fick Djurgården på vinnarspåret igen

Djurgårdens kris kan vara på väg att vända efter en 2-1-seger mot Gais.
Den allsvenska segern var också lagets första mot Gais på tre år.
-Vi behövde få ett kvitto på att det vi gör fungerar, säger Dif-tränaren Andrée Jeglertz.

Tre år hade gått utan att Djurgården lyckats vinna mot Gais, sedan laget från Göteborg tog sig upp i allsvenskan igen. Sex allsvenska möten som slutat med tre förluster och lika många oavgjorda.

Inför dagens match kom Djurgården med fem raka matcher utan seger i årets allsvenska, därför var tre poäng på Stadion dubbelt välkommet.
-Det är en skön känsla. Vi har jobbat hårt för att vinna i dag och behövde få in poäng. Vi har trott på det vi har gjort, men har fortfarande mycket kvar att jobba på, säger Andrée Jeglertz.

Som aldrig varit orolig över sitt lags dåliga resultat.
-Det är bara massmedia som har pratat, säger tränaren.

Rajalaksos första

1-0 kom efter elva minuter och var signerat Djurgårdens tremannakedja, för kvällen utan skadade Johan Oremo. Hrvoje Milic slog in ett inlägg från vänsterkanten som Boyd Mwila hårt satte foten till. Gais målvakt Dime Jankulovski gjorde en bra räddning, men kunde inte göra någonting åt returen som Sebastian Rajalakso placerade i mål.

Djurgården ökade drygt 20 minuter senare på ledningen genom Boyd Mwila, som mötte ett inkast och på egen hand tragglade sig genom motståndarens försvar.
-Sebastian gör en jättebra match i dag. Han är en spelare som aldrig slutar springa och ska ha all heder för sin insats, säger Jeglertz om Rajalaksos insats som Oremos ersättare i mittanfallet.

-Boyd går från klarhet till klarhet. Han är lugn med bollen och utmanar hela tiden.
Wandersons femte

Men Gais fick friläge efter friläge och lyckades till slut också reducera. Djurgårdsmålvakten Oskar Wahlström räddade Tommy Lycéns skott men var chanslös på Wandersons retur, som brasilianaren halvt cykelsparkade in.

I den andra halvleken hade hemmalaget flera lägen att öka på ledningen utan att lyckas.

Gais var också nära en kvittering men Wahlström räddade sitt Djurgården gång på gång.
-Det känns jättetungt. Tyvärr släpper vi inte två skitmål, och de chanser vi har i andra är tillräckligt stora för att vi ska trycka in dem. Vi är väldigt besvikna, säger Gais-tränaren Alexander Axén.