Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Wålemark: "Jag kände att bollen var inne"

Norrköping spelade för sin existens. Laget såg också att ha det rätta flytet mot Ljungskile men bohuslänningarna fick en poäng med sig efter ett omdiskuterat mål och kan därmed ha spelat bort "Peking" från Superettan.

- Jag vågade inte jubla förrän jag såg att linjemannen gav klartecken men jag kände att bollen var inne, säger Jörgen Wålemark för FotbollDirekt.se.

Den omdiskuterade situationen uppstod efter att Cedomiar Zarkovic skjutit, Norrköpings målvakt Baiku räddat och Wålemark föst bollen mot målet på returen och Mikael Roth sopat bort bollen på mållinjen. Men tv-reprisen visade att hela bollen varit över linjen.

- Det är lite dubbla känslor. Givetvis är man glad för målet men samtidigt vet man ju att Norrköping spelade för att vinna den här matchen och hålla sig kvar i Allsvenskan. Men samtidigt var vi värda segern. Vi skapade, säger Wålemark ståendes i spelargången på Idrottsparken och som samtidigt får motta gratulationer från förbipasserande.

Norrköping får det nu mycket svårt att hänga kvar. Laget har åtta poäng upp till just Ljungskile på kvalplatsen med bara nio poäng kvar att spela om. Laget gjorde vad det kunde för att ta den viktiga trepoängaren. Trots utvisning på Kevin Amuneke kunde "Peking" ta ledningen genom Russell Mwafulirwa.

I den första halvleken räddade dessutom målvakten Nuredin Bakiu en straff av Daniel Leinar. Tendensen var tydlig: Det här var Norrköpings kväll.
Men det var förstås innan en gråsprängd 36-åring klev in i handlingen och grejade 1-1. Ljungskile är dock kvar på kvalplatsen med lika många poäng som Gefle men med sämre målskillnad.
- Vi har två raka hemmamatcher härnäst och en borta och kan vi spela som vi har gjort tidigare på hemmaplan ska vi kunna greja det här, säger Wålemark.

Hos Norrköping var det tunga huvuden. Tre svårspelade lag återstår i form av Sundsvall, Kalmar FF och Hammarby. En inte allt för vågad gissning är att det blir en återkomst till Superettan nästa säsong för Norrkping.

Norrköping - Ljungskile 1-1 (1-0) Målen: 1-0 (28) Russel Mwafulirwa, 1-1 (76) Jörgen Wålemark.
Varningar, Norrköping: Kevin Amuneke 2, Mikael Roth. Ljungskile: Cedomir Zarkovic, Richard Jansson. Utvisning, Norrköping: Kevin Amuneke.
Domare: Martin Hansson.
Publik: 4 301.

Publicerad 2008-10-23 kl 00:27
Annons
Annons
Annons