Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Walker trivs med nya rollen i Dif: ”Har gjort det jäkligt bra”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Med storvärvningar i vinter har Kevin Walker fått en ny roll i Djurgården, som skiljer sig från den han haft under tidigare år.
- Jag har kämpat stenhårt och har fått anpassa mig, säger Walker till Fotbollskanalen.

Under de två senaste tränarna innan Özcan Melkemichel spelade Djurgården oftast med en 4-4-2-formation, där Kevin Walker sedan han kom till Blåränderna allt som oftast haft en ordinarie plats på innermittfältet.

Under våren har Dif dock skiftat till att spela med en 4-2-3-1-formation, där Walker för det mesta fått ta en mer defensiv innermittfältsroll bredvid Kim Källström och bakom Kerim Mrabti på innermittfältet.

I den nya rollen hade Walker inför gårdagens möte med AFC Eskilstuna ännu varit mållös i årets allsvenska, men mot AFC satte Walker två fullträffar i 4-1-segern.

- Det är otroligt skönt. Jag har fått en ny roll i år och har gjort allt jag kan för laget, kämpat stenhårt och har fått anpassa mig. Vi är professionella fotbollsspelare helt enkelt, det är inget konstigt med det, man får göra sin roll helt enkelt. Men det är klart att jag har haft kvaliteter i mitt offensiva spel som inte har kommit fram riktigt. Det var riktigt skönt att få komma in i boxen i dag och göra en balja i första halvlek och sedan ett skott utifrån. Så det var riktigt kul, säger Walker till Fotbollskanalen.

Walker blev även noterad för 2-0-målet, även om det såg ut som att Kerim Mrabti var sist på bollen efter en tilltrasslad hörnsituation.

Hur viktigt var det att studsa tillbaka efter derbyförlusten i måndags med en seger mot AFC?
- Det var jätteskönt att ta tre poäng. Det var onekligen tungt att förlora derbyt när vi kände att vi skulle haft mer med oss. Men nu har vi ett nytt derby att se fram emot.

Derbyna kommer tätt – nu väntar Hammarby på söndag.
- Det är bara positivt för vår del. Vi vill ha så många chanser som m möjligt att bryta den här trenden. Vi är ett starkt lag och förtjänar att vinna ett sådant derby. Fansen förtjänar det också. Det läggs mycket fokus på derbyna och vi får frågor om det hela tiden. Onekligen är det så att det inte har studsat vår väg, särskilt inte senast. Taktiskt kunde vi kanske ha gjort några grejer annorlunda, men bitterhet vänder inga trender. Det gäller att vi är kritiska men också villiga att lära och göra det bättre nästa gång vi möter AIK. Nu har vi en chans mot Hammarby, och vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng där.

Nu har ni en match kvar innan sommaruppehållet, men hur ser du på våren ni haft i Djurgården?
- Ganska bra, med tanke på att vi inte gick jättebra i cupen och mot Sirius i premiären. Vi har satt grunden, tycker jag. Vi har spelat lite bättre än vår poängskörd är, och det säger väl en hel del när det är så tätt i allsvenskan. Vi känner att vi borde haft några fler poäng. Det brukar jämna ut sig när serien ska sammanfattas. Så vi kämpar på och bygger vidare. Jag tycker att vi har väldigt, väldigt många bra spelare i truppen, och det är vår absoluta styrka. Vi måste ta tillvara på det och utnyttja alla till max. Då kommer vi kunna klättra och vara med och utmana om Europaplatser, och till och med utmana Malmö. Men det gäller att vi gör jobbet och vinner de matcher som vi tycker att vi borde vunnit.

Och din egen vår?
- Jag har kämpat på och gjort det jäkligt bra i en ny roll, tycker jag. Det har känts bra. Sedan är det så att det är mycket i min roll som jag inte gjort tidigare. Nu fick jag plocka fram det mot AFC. Det finns mycket i min verktygslåda som jag måste plocka fram mer av när jag får möjlighet till det. Jag trivs jättebra med att spela fotboll i Djurgården, och det var kul att få bidra med två mål nu.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-28 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons