Wanderson derbykung – sänkte Häcken på egen hand

Wanderson blev stor matchvinnare när Gais besegrade Häcken med 3-0. Brassen svarade själv för två mål och spelade fram det tredje.

Wanderson inledde målskyttet på straff – en straff han själv ordnat. Han föll något lätt i straffområdet men domaren blåste straff. Straffen satte han kallt, lågt i målvaktens vänstra hörn.

I början av andra halvlek serverade han sen Pär Ericsson med en precis djupledsboll. Ericsson sprintade förbi sin försvarare och placerade säkert in 2-0.

Gais gjorde sen ett par byten för att säkra defensiven. När Häcken-spelaren Janne Saarinen blev utvisad i 80:e minuten var det slut för Häcken. Men inte för Wanderson. Han tog emot en långboll från Mattias Lindström, tog sig fram längst vänsterkanten och drog på en yttersida som gick ribba in.

Gais trivs i Göteborgsderbyn. De har vunnit båda så här långt och har målskillnaden 7-1. Idag visade de prov på en stor effektivitet genom att göra tre mål på lika många skott på mål. Häcken var inte alls ofarliga. De hade dubbelt så många avslut på mål.