POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wanderson-effekt direkt - låg bakom Gais islossning

En enormt haussad comeback slutade med supersuccé. Wanderson låg bakom alla mål när Gais krossade Trelleborg: "Allt blir enklare på planen när han är med".

Stor förväntan på Wanderson inför hemmapremiären mot Trelleborg - och knappt någon hade väl trott att det skulle bli en sådan total succé för comeback-lånet: Ett mål och tre assists i en 4-0-seger.
Dessutom två mål av Alvaro Santos. Men Gais 3-0-skytt Mervan Celik är en av dem som inför matchen trodde på magi direkt från brasse-duon: 
  
- Jag är inte överraskad. Det är två kvalitetsspelare, så det är inte så konstigt, säger Celik til FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att det är en bra känsla med dem på planen. Allt blir enklare när Wanderson är med, man känner det när man spelar.

Man får gå tillbaka till 2009 för att hitta en match där Gais gör mer än tre mål - en 4-0-seger mot Gefle. Fjolårets målmässiga ökenvandring kan nu vara över. 

- Jag minns inte när det var senast. Men jag trodde absolut vi skulle ta det här. Vi är ett bättre lag än Trelleborg och det skulle vi bara visa idag. Det kändes långt innan att vi skulle vinna.

Samtidigt som Gais insats inte ska förringas var det ett svårt skadesargat Trelleborg som kom till spel - och det märktes. Som pricken över i:et fick TFF tidigt Kristian Haynes skadad.
Gais skapade mängder av chanser och 4-0 kunde ha blivit mer. Gais kom runt gång på gång på kanterna med Eric Bassombeng och Mervan Celik, nästan alltid efter smarta stickare från Wanderson. 

I slutminuten fick stjärnvärvningen kröna föreställningen med ett frisparksmål. Och optimismen är nu stor i bottentippade Gais.

- Men jag har trott på oss hela tiden. Jag bryr mig inte så mycket om vad tidningarna skriver. Vi tar en match i taget så får vi se när 30 omgångar spelats. Men jag tror ju vi hamnar klart ovanför bottenstriden.
 

Publicerad 2011-04-09 kl 19:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå