Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wanderson helt klar - hyllad på flygplatsen av 500 gaisare

Äntligen är Wanderson klar för Gais.
Efter massvis av turer.
- Underbart att vi rott allt i hamn, säger ordföranden Christer Wallin till fotbollskanalen.se.

På torsdagen kom det slutgiltiga beskedet. Skyttekungen har landat på Landvetter. Fotbollskanalen.se når en märkbart rörd och lättad Christer Wallin, när Gais-ordföranden precis fått beskedet.

- Det är underbart. Så hårt som vi jobbat för det här känns allt bara fantastiskt just nu. 500 gaisare har samlats på flygplatsen för att hälsa honom välkommen med allsång, säger Wallin till fotbollskanalen.se.

Men vägen till lånevärvningen har kantats av svårigheter. När den svenska klubben anmälde sitt intresse för ett par månader sedan deklarerade Wanderson att han med 80-90 procents säkerhet skulle återvända till allsvenskan, men från hans saudiska arbetsgivare Al-Ahli var det länge helt tyst.

- Jag vet inte om de valde att avvakta på någon annan eller hur det sett ut. Man skulle kunna skriva en bok om turerna fram och tillbaka, men jag hinner inte berätta allt nu, säger Christer Wallin.

Problemet var länge, enligt Gais, att Al-Ahli dröjde med att svara på förfrågan om en övergång, och hela tiden tickade klockan mot transferfönstrets stängning vid midnatt på torsdagen.

- Vi fick utnyttja hela vårt kontaktnät för att få det här i hamn, säger Christer Wallin.

Wanderson delade den allsvenska skytteligatiteln 2009 med IFK Göteborgs Tobias Hysén som också gjorde 18 mål. Nu vänast brassen bilda anfallspar med ett annat nytt Gais-förvärv, förre HIF:aren Razak Omotoyossi.

Publicerad 2011-03-31 kl 23:40
Annons
Annons
Annons