Wanderson igen och andra raka för Gais

Nederlagstippade Gais är nu inte långt i från toppstriden. 2-1 mot formstarka Gefle och ännu ett Wanderson-mål räckte till andra raka segern.

- Det var inte riktigt kontrollerat men vi kämpar oss till tre poäng, säger Gais tränare Alexander Axén till PPV.

- Man kan spela på det här underlaget också om man verkligen försöker, fortsätter han.

I en överraskande bra match på ett fortsatt dåligt Gamla Ullevi-underlag började Gais bäst och kunde mycket väl haft ett ledningsmål direkt i inledningen om Aram Khalilis nick hade letat sig in - tätt utanför slank den bollen.

Men i 22:a minuten hände det i stället.
Fredrik Lundgren fick fäste med bollen och gick på kraft med mycket krut som gav ett säkert ledningsmål.
Det fanns sedan fler situationer genom Lycén, genom Celik - men 1-0 blev kvar på resultattavlan till två minuter innan halvtid då Gefles kvittering kom.

En frispark från Jonatan Berg med mycket klass. Bollen tappade hastigt höjd och ställde Dime Jankulovski i Gais-målet. 1-1.

I andra halvlek tog det sedan bara sju minuter innan hemmalaget var tillbaka i ledning.
Wanderson igen - precis som i förra matchen.
Nu har han inför massor av proffsspioner börjat få upp farten.
Den här gången inget märkvärdigt mål när han var framme och tåade in en retur - men levererar gör den suveräne brasilianaren.

Andra halvleken blev mest Gais, även om Gefle slutspurtade - och hade ett visst tryck - med chanser genom både Jonatan Berg och Mikael Dahlberg

Matchen hade annars ingen vidare inramning.
Gais-fansen protesterade mot ledningen genom att avstå sånger mot att flera supportrar stängts av för bruk av pyroteknik vid matcher.

– Den utlösande faktorn var att några supportrar blev avstängda av klubben för att de misstänks ha använt pyroteknik. Vi vill få igång en diskussion om att tillåta pyroteknik i ordnade former, säger Gårdakvarnens ordförande Fredrik Hermansson till TT.

Publicerad 2010-04-15 kl 23:13