POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wanderson kan lämna Gais gratis

I fjol en potentiell 20 miljonersförsäljning - nu kan Gais låta Wanderson lämna Gais gratis, bara för att bli av med lönekostnaden.
- I värsta fall får vi skänka bort honom, säger Gais sportchef.

På väg ut ur allsvenskan, och en ekonomi i fritt fall. I går höll Gais medlemsmöte där supportrar fick ställa frågor om läget i klubben – enligt ordförande Christer Wallin är läget under kontroll. Redan tidigare har Gais elitlicens varit i fara.

– Jag tycker det var ett bra möte. Det finns ett otroligt engagemang hos våra fans. De inser nog att vi kommer klara ekonomin. Vår budget pekar mot ett plus på 5,7 miljoner kronor i år och då är vi väldigt nära att klara det egna kapitalet och elitlicensen, säger Wallin till Sportbladet.

Dock har förhoppningarna på Wanderson vänts till ett problem. En försäljning av brassestjärnan skulle rädda ekonomin på kort sikt och i en ursprunglig budget fanns till och med en försäljning för 20 miljoner inräknad.

– Det var rimligt att räkna så då. Vi var mycket nära att sälja Wanderson för en ännu större summa till Helsingborg förra året, säger Christer Wallin.

Efter en svag säsong går det inte längre att ta in sådana pengar på Wanderson – faktum är att Gais har svårt att sälja honom överhuvudtaget. Wanderson lyfter en toppallsvensk lön och har dessutom ytterligare 2,5 år kvar på kontraktet och Gais har redan tidigare tagit lån för att ha råd med honom. Nu har man ändrat ståndpunkt och i ett worst case scenario kan han försvinna graits.

– Vi måste sälja honom eller i värsta fall skänka bort honom, säger Gais sportchef Mats Persson enligt 1894.se.

 

Publicerad 2012-08-24 kl 08:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå