POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Wanderson mållös när Gais föll

Matchen var betydelselös för alla aktörer på banan utom Wanderson som jagar skytteligaseger - men brassen blev mållös när Gais föll.

I en hel säsong har Gais och Brommapojkarna spelat med kniven på strupen.
Och nu betydde deras möte på Nya Ullevi plötsligt väldigt lite.
Inte förrän personlig prestige och spelglädje satte fart på matchen.
Det gav Brommapojkarna 1-0 (0-0).

Tack vare segern gick BP om Gais i tabellen, men det betydde nog inte så mycket jämfört med att båda lagen hade säkrat nytt kontrakt redan före avspark och oavsett vad som hände på Nya Ullevi så var nästa säsong i allsvenskan säkrad.

Det märktes före paus. Då var Gais-BP rena sömnpillret. Efter paus var det bättre kick i tabletten.
Då var Gaismålvakten Dime Jankulovski på väg att bli matchhjälte. Han gjorde en rad riktigt svettiga räddningar och såg länge till att 0-0 förblev 0-0.
Men till sist kunde inte ens han stå emot. BP mullrade och sköt. Gång på gång. I 75:e minuten fastnade skotten på någon Jankulovski-reflex. I den 76:e kom 1-0, Philip Haglunds skott gick inte att stoppa.

Gais hade också chanser och kunde mycket väl ha gjort både ett och två mål. Men Kristoffer Nordstedt gjorde som Jankulovski, och plockade fram storspelet.
Hos Gais gjorde förmodligen Wanderson do Como sin sista match på Nya Ullevi. Han leder allsvenska skytteligan och är också först i kön till ett utlandskontrakt. Utländska spioner har varit stadiga gäster på Ullevis läktare, ganska länge nu.

TT

Publicerad 2009-10-26 kl 22:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå