Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wandersons prislapp: 6,5 miljoner?

Han kan bli årets dyraste allsvenska värvning. Gais gör nu allt för att kunna köpa loss Wanderson. Pris 6,5 miljoner kronor?

I natt gick låneavtalet ut. Wanderson tillhör alltså Al Ahli igen - inte Gais. Men Göteborgsklubben vill mer än gärna behålla honom.

I dag är sportchefen Mats Persson i Saudiarabien för att förhandla med Al Ahlis president prins Fahad bin Khalid.

– De vill egentligen inte ha tillbaka Wanderson och han vill inte dit, så det borde finnas förutsättningar att lösa detta, säger Gais ordförande Christer Wallin till Aftonbladet.

– Mats har ett uppdrag och det är att vi ska skriva ett långt kontrakt med Wanderson, minst tre år. Plan B är att vi lånar honom under hösten. Vi har goda förhoppningar och detta har högsta prioritet.

Det finns andra klubbar som också visar intresse för Wanderson, vilket försvårar affären för svenskarna.
Men enligt Sportbladet är Gais villiga att stryka den skuld på 6,5 miljoner som den saudiarabiska klubben är skyldig de grönsvarta efter förra sommarens försäljning av just Wanderson - för att köpa loss brassen.

Anfallaren köptes till Al Ahli för 15 miljoner kronor, men hela summan är alltså inte betald. Skulle affären genomföras kommer Wanderson att räknas som en av de dyraste värvningarna i allsvenskan någonsin.

– Det jobbiga är att han inte ens får träna med Gais nu. Jag hoppas på en snabb lösning, men det blir inte enkelt, säger agenten Patrick Mörk.

Publicerad 2011-08-02 kl 12:28
Annons
Annons
Annons