Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wass inför derbyt: ''Vår bästa match för säsongen''

Djurgården har slagit ett topplag igen - till det stor lättnad. Lennart Wass pratar om bästa matchen för säsongen och tror nu på ett starkt derby på söndag - men aktar sig för att dödsdöma AIK.

- Det här var vår bästa match för säsongen. Så många chanser som vi skapade mot Mjällby har vi inte skapat tidigare, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till FotbollDirekt.se.

- Det har funnits en anspänning så därför är det väldigt viktigt för våra spelare att få slå ett topplag. Det har vi trott att vi kan men det gäller ju att visa det också.

På söndag storderbydags igen på Råsunda och kanske uppemot 25 000 åskådare.
I fjol 0-1 och 0-2 för Djurgården mot AIK. Inte sedan 2007 har Djurgården vunnit ett derby mot ärkerivalen, då den 28 maj med 3-1.
Nu kan det vara dags igen - inte minst därför att Djurgården både visar form och  får slå ur underläge mot ett jagat och febrigt AIK som skulle hamna i ett närmast totalt haveri vid en förlust i söndagens derby.

- Segern mot Mjällby ger oss energi och jag tycker att det redan känns som att vi kommer att vara starka på söndag. Men det är ändå en helt öppen match, betonar Wass snabbt.
- AIK är så oerhört mycket bättre än sin tabellplacering, säger djurgårdstränaren och visar ännu mer sympati:

- AIK har fortfarande oerhört stora kvaliteter och jag är övertygad om att det kommer att lossna så småningom.

Segern mot Mjällby - ett Mjällby som imponerat så stort - det är lätt att tro att matchen kommer att bli som en mindre milstolpe för ett Djurgården som så bokstavligen börjat om från noll och trevat sig fram genom den här våren.

- Milstolpe? Jag vet inte. Jag är inte så prestigebunden på det viset och vill nog att det ska gå längre tid innan jag säger något. Men visst kan man säga att det är det viktigaste resultatet vi gjort den här säsongen.

Ola Gustavsson


 

Publicerad 2010-04-30 kl 11:49
Annons
Annons
Annons