Wastå räddade Kalmar: "0-10 i skott första kvarten"

BK Häcken rivstartade mot svenska mästarna Kalmar FF och skapade massor av målchanser. Men gästernas målvakt Petter Wastå storspelade och räddade 0-0 åt KFF.

- Det är mer eller mindre kalabalik i början. Det är väl nästa 0-10 i skott första kvarten, säger Wastå till PPV.

John Chibuke, Vinicius, Erik Friberg, Jonas Henriksson och Mathias Ranégie hade alla riktigt bra chanser att ge BK Häcken ledningen i första halvlek, men vid samtliga tillfällen avvärjde Kalmar FF:s målvakt Petter Wastå. KFF-keepern gjorde sin klart bästa match för säsongen.

I den hårda vinden på Rambergsvallen hade smålänningarna svårt att få igång sitt snabba patenterade kortpassningsspel. Ofta erövrade den mycket duktige John Chibuke bollen på mittfältet. Efter pausvilan lossnade det något för gästerna. Daniel Sobralense, Tobias Eriksson och Daniel Mendes hade fina lägen, men den här gången var det Häckens målvakt Christoffer Källqvists tur att briljera.

- Kalmar är ett bra lag så det är klart att de skapar chanser. Skönt att hålla emot, konstaterar Källqvist som var bäst i hemmalaget.

De bägge burväktarna var rörande överens om att resultatet var rättvist.
- De skapar målchanser och kan vinna matchen. Vi skapar målchanser och kan vinna matchen så oavgjort är rättvist, säger Wastå.

Christoffer Källqvist:
- I första skapar vi väldigt mycket chanser, men det gör de också så oavgjort är väl rättvist.

I tabellen förlorar Kalmar viktiga poäng i jakten på guldet, men är fortfarande kvar på tredje plats. Under torsdagen kan Elfsborg, via seger hemma mot Brommapojkarna, putta ner Kalmar FF ett pinnhål.

Publicerad 2009-09-23 kl 21:28