POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Wastå redo för spel mot Hammarby

Kalmar FF:s viktige målvakt Petter Wastå är på väg tillbaka efter hjärnhinneinflammationen. Går allt som det ska kommer 32-åringen åter vakta det rödvita målet i söndagens match mot Hammarby.

- Ja, jag räknar kallt med att vara redo för spel. Sedan är det upp till Nanne Bergstrand att ta ut laget, säger Wastå till FotbollDirekt.se.

Inför den viktiga Uefacupreturen mot belgiska Gent drabbades KFF-målvakten Petter Wastå av hjärnhinneinflammation. Han tvingades givetvis tacka nej till matchen och det rådde även osäkerhet hur länga Wastå skulle bli borta. Men redan när Kalmar FF beger sig upp till söndagens match mot Hammarby räknar burväktaren med att var tillgänglig igen.

- Just nu följer jag en så kallad hjärntrappa som innebär rehabilitering i olika steg. Jag började med lätt joggning igår (måndag), idag blir det teknik och på onsdag styrka. På torsdag är tanken att jag ska gå in i normal träning med laget, berättar Wastå.

Enligt 32-åringen har han trots allt haft en väldig tur. Wastå åkte på en virusvariant av hjärnhinneinflammation, vilket är lindrigare än den bakteriella.
- Nu mår jag bra, även om jag blir lite trött ibland.

I Petter Wastås frånvaro har 20-årige Zlatan Azinovic tagit hand om målvaktssysslan om hållit nollan i två kamper. Wastå anser att reserven skött sig "prickfritt" och efter 348 seriematcher med Kalmar FF har Wastå fått konkurrens på allvar.
- Nja, det är samma konkurrens som det har varit hela året. Zlatan har varit precis så här bra hela året - det är inte så att han blivit bra för att jag varit sjuk i några veckor.

Publicerad 2008-09-09 kl 11:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå