Wendt med drömmål i Blåvitt-debuten: "Satt där den skulle"

Oscar Wendt debuterade för Blåvitt mot Jönköping.
Då slog nyförvärvet till med en riktig drömfrispark.
- Det var fint, den satt där den skulle, säger han i Expressens sändning.

Under tisdagseftermiddagen spelade Blåvitt träningsmatch mot superettan-laget Jönköping-Södra. Det mest anmärkningsvärda var att Oscar Wendt, som anslutit från Borussia Mönchengladbach, spelade från start. Och han skulle presentera sig direkt.

Efter en dryg minut fick IFK frispark strax utanför straffområdet. Då klev Wendt fram och dunkade upp bollen i krysset. 0-1 till Blåvitt, och det skulle bli starten på en målrik första halvlek. Även Noah Alexandersson och Hannes Lennartsson hittade nätet för Göteborg, som gick till paus i ledning (2-3). I paus gav Wendt sin syn på drömstarten i den nya klubben.

- Det var fint, den satt där den skulle. Bara att få på sig den blåvita tröjan igen och spela fotboll känns för mig som ett privilegium, så det är kul, sa han i Expressens sändning.

Om två dagar börjar hans kontrakt gälla - vilket gör att 35-åringen är uttagningsbar till tävlingsmatcher.

- Det är jättekul givetvis på alla sätt. Det är inspirerande och jag gläder mig som ett barn på julafton till på söndag (hemmamatch mot Mjällby). Det ska bli hur jäkla kul som helst, konstaterade Wendt - som byttes ut efter knappa timmen.

I andra halvlek kunde Jönköping kvittera i den 64:e minuten genom Perparim Beqaj - vilket var hans andra mål för dagen. Och bara två minuter senare fullbordades vändningen när Elias Nordström tryckte in 4-3.

Innan domaren blåste av matchen lyckades Jönköping kontra in 5-3, där Adrian Edqvist var sist på bollen.

Publicerad 2021-07-13 kl 15:59