POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wendt tränar med Göteborg: "Är alltid trevligt"

GÖTEBORG: Dagen innan matchen mot Elfsborg fick IFK Göteborg förstärkning på träningen, av landslagsmannen Oscar Wendt.
– Alltid lika kul och trevligt, säger Wendt till fotbollskanalen.

Vänsterbacken lämnade IFK Göteborg för FC Köpenhamn redan 2006 efter dryga tre år i klubben. Trots att det har gått nio år så är känslorna för klubben lika stora idag.

– Jag tror mitt sug för att spela i Blåvitt alltid funnits, oavsett om det var efter första året jag lämnat eller nu nio år senare. Jag känner fortfarande lika starkt för klubben som när jag var pojk och var supporter. Det är inget som har ändrats, säger Wendt.

Speciellt att vara tillbaka?
– Det känns lite som en vanlig dag på jobbet, det är alltid lika kul och trevligt att komma hit och allt funkar på samma sätt som när jag var här senast så det är bara positivt.

Ökar suget att vända hem efter några träningspass här?
– Vi får se vad som händer om några år, hur kroppen känns, sen ska tajmingen vara bra och det ska passa klubben. Men det är ingen hemlighet att jag gärna spelar i Blåvitt igen.

Efter en lysande säsong med Borussia Mönchengladbach som kröntes med en tredjeplats i Bundesliga fick Oscar Wendt ett samtal av Erik Hamrén som han väntat på ett tag. Nu hoppas han ta en startplats i landslaget.
– Det är jättekul att vara med, alltid kul att representera sitt land. Sen hoppas jag alltid att jag ska spela oavsett vilka som är med, klart som fan jag vill spela, säger han.

Två veckor sedan senaste matchen, hur är formen efter allt firande?
– Jag känner mig i jättebra form. Det är klart att det firades ordentligt med all rätt. Det firandet hade vi förtjänat efter en lång och hård säsong och för att vi lyckades ta oss direkt till Champions League. Firandet har varit bra men under relativt kontrollerade former.

Publicerad 2015-06-03 kl 15:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå