Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Werder Bremen vill ha Gefle-talangen: "Jag har imponerat"

Gefle fortsätter att producera framtida stjärnor. Nu har klubbens största talang blivit inbjuden att träna med Werder Bremens A-lag.

Det är 17-årige anfallaren Erik Törnros som blivit inbjuden av det tyska storlaget.

- Jag åker på tisdag och blir kvar till på söndag, säger Törnros till Gefle Dagblad.

Anfallstalangen har följts av Werder Bremen en längre tid och var faktiskt redan i somras iväg på provspel - men då med klubbens U19-lag.
Den här gången handlar det om A-laget och träning med stjärnor som Torsten Frings, Per Mertesacker, Marko Marin, Hugo Almeida och Claudio Pizarro.

- Eftersom A-laget spelar Champions League på onsdagen (borta mot Tottenham) får jag inleda med att träna med U23-laget. Men sedan blir det troligen tre-fyra pass med A-laget, säger Törnros.

- Det är många världsspelare som man har sett upp till. Min ambition är att bli en världsforward och det här är ett steg på vägen. Just nu är det svårt att veta vad det kan leda till.

Gänglige Törnros - 193 centimeter - fick under den gångna säsongen göra allsvenskt debut för Gefle. Två inhopp blev det, mot Kalmar och AIK.

- Min utveckling har gått spikrakt uppåt den här säsongen. Jag är teknisk och kan göra det oväntade, jag har snabbheten och bra blick för spelet. Jag har vad en modern forward ska ha, säger Törnros.

Att han blir inbjuden till provspel av Werder Bremen en andra gång tyder på att tyskarnas intresse är på riktigt.

- För det första är det faktiskt rätt speciellt att de bjuder in en 17-åring två gånger. Jag kommer att vara yngst på träningarna i både U23-laget och A-laget, säger Törnros.

- Jag vet inte hur allt har gått till eller vem som har haft koll på mig, men de måste ju ha fortsatt att scouta mig – både i U21-matcherna och mina inhopp mot Kalmar och AIK.

Gefletränaren Pelle Olsson:
- Vi fick en förfrågan av Werder Bremen i går (i torsdags) och eftersom vi inte är inne i någon tävlingsperiod tänker vi inte stoppa Erik från att åka, säger han till Gefle Dagblad.

GD: Werder Bremen verkar minst sagt intresserade av Törnros.
- Så är det ju. Jag vet själv hur man agerar som klubbtränare. Om man vill se en spelare en gång till har man fastnat för något. Werder Bremens intresse för Erik är seriöst och något har de fastnat för.

Christian Hildén

Publicerad 2010-11-20 kl 16:48
Annons
Annons
Annons