POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Wernbloom: Fantastiskt av Kim att sätta mig i den positionen

Göteborg vann en tät final i svenska cupen mot Kalmar. Inget av lagen bjöd inledningsvis till i försvaret och anfallsspelet glimrade inte.

Chanserna kom men 0-0 stod sig och straffar fick avgöra.

Matchens hetaste målchanser fick 7 158 åskådare på Fredriksskans se i förlängningen. I första kvarten hade lagen varsitt skott i stolpen. Först från inbytte Gustav Svensson efter fem minuter. Kalmarmålvakten Petter Wastå fick fingertopparna på bollen och tippade den i insidan av stolpen.

Ett par minuter senare prickade Viktor Elm Göteborgs ena målpost. I den andra kvarten gjorde Göteborgs målvakt Kim Christensen två reflexräddningar på David Elms nick och sedan skott och Jonas Wallerstedt var nära att bli segerskytt för Göteborg.

Göteborg var starkast i straffläggningen och satte samtliga fem straffar. Christensen räddade Marcus Lindbergs femte straff och Pontus Wernbloom blev cuphjälte.
Regerande svenska cup-mästarna Kalmar inledde starkast under ordinarie tid men Göteborg tog över målchansmässigt.

Efter 20 minuter hade Tobias Hysén ett guldläge sedan Hjalmar Jonsson plöjt sig fram på vänsterkanten men Joachim Lantz täckte skottet. Minuten efter tog Hysén emot en boll efter en genomlöpning men passen mot Robin Söder rensades bort. Så fortsatte det. Kalmar hade svårare att komma fram men Jimmie Augustsson kunde ha förvaltat friläget Patrik Ingelsten skapade efter en kvart bättre. Och Rasmus Elm hade ett pressat skott i 40:e minuten som Christensen räddade till hörna.

Andra halvlek bjöd på ett par farliga skott men spelet var inget skönlir och det kändes som att endast ett misstag skulle avgöra matchen. För Kalmar hade Lantz ett par skott över ribban, Ingelsten några bra lägen och Emin Nouri en kanon en meter utanför mål. För Göteborg träffade Niclas Alexandersson Wastås famn, Hysén försökte men utan att träffa mål och Söder siktade mot krysset efter ett tekniskt nummer men Wastå var med på noterna.

TT

Publicerad 2008-09-21 kl 19:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå