Wernbloom tog Blåvitt till final: "Där ska vi ha revansch"

Skrällaget Enköping har skrällt färdigt. Finalen i svenska cupen blir en repris från förra året mellan Kalmar och IFK Göteborg.
-Där ska vi ha revansch, säger Pontus Wernbloom, tvåmålsskytt i Blåvitts 3-0-seger mot Enköping i semifinalen.

Superettanlaget Enköping, nästjumbo i tabellen, stod till en början upp bra mot svenska mästarlaget IFK Göteborg.

Och förlustsiffrorna 0-3 hemma speglade kanske inte riktigt matchbilden.
-Vi spelade inte vår bästa fotboll i dag, säger Wernbloom, vars lag länge hade 1-0 på hemmalaget men fick in två bollar till i matchens slutskede.
Dessförinnan hade gästande Blåvitt inte imponerat alltför mycket på Enavallen, trots att man mönstrade bästa möjliga lag.

-Det här var ingen lätt bortamatch, de bjöd inte på mycket, sade IFK-tränaren Stefan Rehn, som fick se sin gamla lagkamrat Jesper Blomqvist - spelande tränare i Enköping - spela 90 minuter mot sitt gamla lag.

-Det var kul att se "Jeppe" på planen. Att göra ett så långt speluppehåll och sedan komma tillbaka är imponerande.

Blomqvist själv bara skrattade:
-Jag har ju vilat mig i form, sade han och verkade inte alltför besviken över förlusten.

-Vi hade kul, bjöd upp till en dans och försökte spela fotboll. Det ska laget ha en eloge för.

34-åringens mannar var också de som fick de första chanserna i matchen, bland annat var estländaren Vitalij Gussev inblandad i tre farligheter under den första halvtimmen. Men efter 39 minuter kom Göteborgs ledningsmål sedan Sebastian Eriksson snurrat upp Enköpingskaptenen Eric Hammar och snyggt hittat Wernbloom framför mål.

-Han (Eriksson) skjuter mig på smalbenet och gör det hur bra som helst, skrattar Wernbloom om målpassningen.

Andra halvlek bjöd på ett par bra Göteborgschanser, men det skulle dröja ända till 89:e och 90:e minuten innan mästarlagets siffror "snyggades" till. Stefan Selakovic drog in 2-0 innan Wernbloom rullade in slutresultatet efter förarbete från Tobias Hysén.

Nu väntar - precis som i fjol - Kalmar i cupfinalen.
-Självklart ska vi göra allt vi kan för att vinna, men det kan bli tufft. Kalmar är inne i ett väldigt bra stim, säger Rehn.