Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wernbloom tror inte CSKA bryr sig om Strandbergs strypgrepp: "Tas hårdare på i Sverige"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK stängde av Carlos Strandberg efter stryptaget.
Men Pontus Wernbloom tror inte att CSKA Moskva bryr sig.
- Sådana grejer tas det nog hårdare på i Sverige än i andra länder, säger han.

Efter matchen mot Falkenberg tog Carlos Strandberg stryptag på lagkamraten Daniel Sundgren något som gjorde att AIK stängde av sin anfallare i en match. Strandberg är på lån från CSKA Moskva där han är lagkamrat med Pontus Wernbloom. Där har man tagit del av händelsen, men Wernbloom tror inte att det påverkar situationen i den ryska klubben.

- Jag skakade bara på huvudet. Det är väl läropengar. Han är ung och jag hoppas att han lär sig av det. Det är väl det viktigaste, säger han.

Har han gjort något liknande på någon träning med CSKA?
- Nej.

Har du följt hans framfart i allsvenskan?
- Ja, han har varit riktigt bra och det är kul för honom. Nu får han lära sig av det här. Det är ett steg tillbaka men samtidigt får han komma starkare ur det och gör han det så kan han bli ännu bättre. Så jag hoppas att det går bra för honom och att det bara var en engångsföreteelse, men det tror jag för ”Calle” är lugn utanför planen, så jag hoppas att det bara var i stridens hetta och att han lär sig av det. Nu har det hänt och det är klart att det inte är acceptabelt. Men förhoppningsvis lär han sig någon av det och kommer starkare ur det. Det är det viktigaste.

Vad betyder det för hans situation i CSKA?
- Inte särskilt mycket. Jag tror att sådana grejer tas det nog hårdare på i Sverige än i andra länder. Skulle man göra så där i Ryssland så skulle det nog hända grejer tillbaka skulle jag tro. Jag tror inte att du kan göra så på någon. Det är många hetlevrade i vårt lag också. Men saker och ting händer på fotbollsplanen men det är inte acceptabelt det han gör. Men jag hoppas som sagt att han lär sig och blir bättre av det och att det inte händer igen, men det tror jag inte att det gör.

Vad tror du om hans chanser att slå sig in i CSKA nästa säsong?
- Det är svårt men nu ökar ju chanserna såklart när han är bra i allsvenskan. Men det är ändå svårt att ta sig från allsvenskan och så ska du in i Champions League och så. Vi har det ganska välbeställt på anfallsplatsen, men jag hoppas för hans egen del att han fortsätter nu som han har gjort, att han fortsätter att göra mål som han har gjort i varje match och att han fortsätter sin utveckling, för han är fortfarande ung och behöver spela fotboll.

Se händelsen med Strandberg och Sundgren i spelaren ovan.

Publicerad 2016-05-25 kl 11:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons