POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Wesström mot väggen - ''Därför är Hysén bäst''

Söndagens unika guldfinal mellan IFK Göteborg och AIK handlar inte bara om Sveriges två bästa lag. Den handlar lika mycket om landets två mest framgångsrika sportchefer.

- Min favoritspelare i Göteborg? Tobias Hysén. Han är helt klart en av allsvenskans skickligaste forwards, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

- Hans speluppfattning, hans speed och hans känsla för målet, ja, det är mycket som imponerar med Tobias, fortsätter Wesström.

Det som avgör blir AIK:s persongalleri, tror Wesström. Mängden personligheter. Tryggheten ser snart sagt total ut i det nya kaxiga AIK som växt fram.

- Är det något jag tror kommer att avgöra till vår fördel så är det vår dynamiska spelartrupp. Mängden olika personligheter. Vårt dynamiska klimat är oerhört viktigt i den här typen av matcher. Om vi har fler vinnartyper? Det kan säkert uppfattas så...men jag känner ju inte Göteborgs spelare mer än genom mediabilden, så jag vet inte.

Och så var det det där med guldrutinen - avsaknaden av att ha vunnit något tidigare. Göteborg har på ett ungefär 15-0 i SM-guldmedaljörer mot AIK. Betydelse, eller inte?

- Har ingen betydelse. Den här matchen på söndag är helt unik. Det spelar ingen roll hur många av deras spelare som vann för två år sedan. Det viktiga är att - har någon av deras spelare erfarenhet av den här typen av match som väntar på söndag? Nej. Det har inte Göteborg och det har inte vi.

Den psykologiska krigföringen har annars fått ta stor plats.
Söndagens slutmatch har siktats i månader och ordkriget i media har sällan varit så stort i svensk fotboll som mellan IFK Göteborg och AIK. Bra eller dåligt?

- Bra. Känner man något så känner man något och då ska man säga det.
-Det är inget konstigt. Det är ju ingen medveten krigföring det handlar om. Det här speglar bara vår grupp som den är. Och det viktigaste av allt - det är inget spel. Det tar ingen energi då det är ett naturligt beteende i vår grupp.

Till sist. IFK Göteborg har 18 fler gjorda mål än er. Är IFK offensivt så mycket bättre? - De har gjort noll mål på oss och vi ett på Göteborg, säger Wesström och syftar till 1-0-segern hemma tidigare under säsongen.
- Det är det som är intressant. Och sex av målen gjorde de väl dessutom på Djurgården, det är orelevant att göra så många mål mot sådant motstånd.

Vad säger du om Håkan Mild som sportchef? - Han har en tydlig idé och kontinuitet. Jag blir glad av att se sådant och att det ger resultat, precis som det gjort för oss.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-10-30 kl 10:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå