Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wesström om Mjällby: Inget jag bryr mig om

Johan Mjällby har hastigt seglat upp som ett tänkbart nytt tränarnamn för AIK - trots att Björn Wesström så sent som i måndags fick jobbet efter Mikael Stahre. Wesström själv tar uppgifterna med ro.

- Det där kan jag inte bry mig om, Johan Mjällby eller inte. Det enda jag kan göra är att fokusera på mitt jobb, säger AIK:s nye tränare Björn Wesström till FotbollDirekt.se.
- Jag får inte börja fundera på saker vid sidan om, då kan jag få problem. Men att fokusera är en styrka jag har så det blir inga problem.

Knappt har 48 timmar passerat förrän mediasnurren nått högsta fart kring Wesström.
Är det inte hans orutin som ifrågasätts så är det att han ser ut som en temporär lösning för Johan Mjällby som av Fotbolls-Expressen uppges vara ett favoritalternativ för AIK:s ledning.
Och så sent som i dag får Wesström ännu en braskande rubrik i Sportbladet som uppger att han nu petar dyrt inköpte stjärnan Sebastian Eguren i morgondagens möte med serieledande Helsingborg.

Är det viktigt för dig att direkt visa pondus genom att visa att ingen sitter säkert?

- Så här. Det finns inte en tränare som inte tar ut bästa laget till en match och det gäller mig också. Men hur vårt lag ser ut får ni se ett par timmar innan matchen mot Helsingborg. Det är ingenting jag kommenterar här.

Känner du dig ifrågasatt redan?
- Helt ärligt; jag har inte hunnit läsa tidningar, vilket jag egentligen gör.
- Men visst det är klart att det går att ifrågasätta mig med tanke på min orutin. Det är logiskt. Det är som en formel 1-förare som får chansen men aldrig tidigare kört i F1, hur många tror på honom?

- Så är det för mig också.

Har du under alla dina år i AIK kunnat se dig själv nå så här långt?
- Ja, det har jag. Kanske inte har tänkt så under de två senaste åren som sportchef - men jag har kunnat se mig själv som tränare för A-laget, ja. På allvar kände jag att jag skulle klara av det sedan jag fick ta över tipselitlaget 2006. Det var en barriär att komma över.

- Jag kan i alla fall säga att jag känner mig mycket mer som tränare än sportchef.

Blir det en god natts sömn inför din debut mot Helsingborg i morgon?
- Jag kommer att sova väldigt bra. Det blir inga som helst problem med det.

Publicerad 2010-04-28 kl 16:45
Annons
Annons
Annons