Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wesström om Ortiz önskan till AIK: "Smickrande"

CORDOBA/STOCKHOLM. AIK:s guldhjälte från 2009, Jorge Ortiz, sitter på ett utgående kontrakt.
33-åringen kan tänka sig att återvända.
- Om en spelare är väldigt positiv till att spela i AIK så är han aktuell, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

När AIK vann dubbeln 2009 var argentinarna Ivan Obolo och Jorge Ortiz två av nyckelspelarna. Året därpå återvände båda till Argentina där Ortiz spelat sedan dess, bortsett från ett sexmånaderslån till mexikanska Tijuana.

Ortiz, vars kontrakt med argentinska Belgrano går ut i sommar, funderar på nästa steg i karriären och en återkomst till allsvenskan verkar vara något han är sugen på.

- Exakt hur många år jag har kvar är svårt att säga, men det är klart att jag sakteliga börjar se slutet på min karriär. Jag skulle älska att få återvända och spela ett par år i AIK innan jag lägger av, säger Ortiz i en intervju med Fotbollskanalen.

När Fotbollskanalen når AIK:s sportchef Björn Wesström så är han smickrad över att Ortiz skulle vilja återvända till AIK.

- Det säger en del om den miljö som AIK är, att spelare som har varit hos oss vill uttala sig på det sättet, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Dock har Wesström inte haft någon personlig kontakt med argentinaren, men får hjälp från en annan före detta AIK-spelare.

- Vi har Ivan Obolo som är på plats i Argentina och följer spelarna som är där. Utifrån det så har vi ganska bra koll, säger Wesström.

Jorge Ortiz kom till AIK 2008 och var tongivande under AIKs succésäsong  2009 då de vann sitt senaste allsvenska guld, och dessutom bärgade cupen. 2009 startade Ortiz 27 matcher för AIK och gjorde fyra assist.

Publicerad 2017-12-12 kl 15:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons