POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wesström om reaktionerna på Goitom-värvningen: ”Småsint att inte se den större bilden”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

STOCKHOLM. Henok Goitom är tillbaka i AIK - men reaktionerna bland Gnagets supportrar är inte enbart positiva.
- I en klubb som AIK har alla åsikter, säger Goitom.
- För mig är det småsint att inte se den större bilden, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Henok Goitom var en av AIK:s stora stjärnor innan han lämnade klubben som bosman efter säsongen 2015 efter att ha tackat nej till ett erbjudande om kontraktsförlängning.

Efter att han lämnade AIK hamnade Goitom till slut i spanska Getafe på ett korttidskontrakt, och kom sedan tillbaka till Stockholm i somras och tränade med AIK igen. Det blev dock inget nytt kontrakt då heller, och Goitom flyttade till USA och MLS-klubben San José Earthquakes.

Nu är 32-åringen tillbaka i Gnaget, och har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

- Det känns bra. Äntligen har allt fallit på plats. Det är en stor glädje, säger Goitom till Fotbollskanalen.

Varför blev det klart nu och varför har det inte blivit något tidigare?
- Det har stått olika saker och ting i tidningarna. Men mitt fokus vill jag ändå lägga på nuet och framåt. Annars blir det så mycket åsikter inom AIK, och det gynnar ingen. Men den här gången tyckte jag att det var rätt tajming i och med att det var försäsong. Jag har blivit lite äldre och vet hur viktigt det är med försäsongen. De två klubbarna jag har varit i senast har jag kommit till mitt i säsongen, och då blir det halvdant. Det här är rätt tajming. 

Kan det inte finnas en fördel i att räta ut de här frågetecknen i och med att det finns en del som är oklart? Det finns ju redan många olika åsikter kring att du är tillbaka i AIK.
- Så kan det vara. Men klargör jag vissa saker tror jag att det kan bli ännu mer splittringar. Det är bättre att låta det vara som det är. Alla kommer ha åsikter om allt, och är det en smäll man får ta så får man ta det, oavsett. För mig är det viktigaste vad som händer nu och framåt. Jag tror att alla som har något med AIK att göra vet att vi är starkare tillsammans. Det är det jag vill hålla det till.

Reaktionerna på exempelvis sociala medier har inte varit odelat positiva bland AIK-supportrarna kring Goitoms återkomst. Många gläds, men det finns en del som visat missnöje med värvningen inte minst på grund av att han tackat nej till kontrakt med AIK vid tidigare tillfällen, efter att han lämnade klubben 2015.

- I en klubb som AIK har alla åsikter. Det är lite synd att folk har åsikter som de kanske inte har all information om. Men om det är så det ska vara så får jag ta den smällen. Det är inga problem på det sättet. Jag behöver inte bevisa någonting. Man får respektera allas åsikter, det viktigaste blir kanske att man får lägga det åt sidan precis som jag får lägga det åt sidan med att ta smällen och istället se det vi har framför oss, att jag ska spela i AIK 2017 och 2018. Förhoppningsvis kan vi lägga all negativitet bakom oss, eller åt sidan åtminstone, och göra något positivt av det här, säger Goitom.

AIK:s sportchef Björn Wesström betonar att Goitom har uttryckt en stark vilja att återvända till AIK, och ger sin syn på varför parterna kom överens om en övergång nu och inte tidigare:

- Det har varit olika skäl varje gång, och de är högst personliga. Så är det i en förhandling. Vad det är som spräcker en affär eller gör att det tippar över till att den går igenom är helheten. Det kan vara kontraktslängden eller en klausul, det kan vara ekonomin totalt sett, konkurrensen i truppen eller vad som helst. Det är en mängd olika egenskaper som till slut avgör. Antingen blir det något eller så blir det inte så, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Det fanns flera AIK:are som inte ville se Henok i AIK igen. Är det något man tar i beaktning när man tar tillbaka honom?
- Det är klart att allt värderas, jämt. Det är en helhet. Det är mitt jobb att ansvara för spelartruppen, och så länge jag gör det blir det de prioriteringar som jag och Rikard (Norling, tränare) tycker är viktiga för att komplettera truppen på bästa sätt. En så pass skicklig fotbollsspelare med de egenskaper, den erfarenheten och också den framtidstro som han har och skänker genom sin uppenbarelse - det är oerhört svårt att säga att det inte skulle vara bra för AIK.
 

Hur tänker du kring de som känner att AIK inte borde värvat tillbaka honom?
- Har man den mentaliteten, att man ska vara exkluderande som fotbollsklubb, så är AIK inte rätt miljö. För mig är AIK Allmänna Idrottsklubben. Vi är oerhört mångkulturella och mångfacetterade. Alla har en plats i AIK. Det är grundbulten i det vi heter, Allmänna Idrottsklubben, det är inget konstigt. Att sedan fotbollsspelare kommer och går, det är helt naturligt. Spelarmarknaden i dag ser inte ut som den gjorde för 20 år sedan, utan man lämnar, ibland får klubben betalt, ibland får klubben inte betalt. Spelare kommer, ibland betalar man något, ibland betalar man inte något. Det är så branschen ser ut i dag. För mig är det småsint att inte se den större bilden. 

Se när AIK presenterade Goitom i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-03 kl 16:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå