Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
26v

Wesström tror inte på fler AIK-värvningar i sommarfönstret: "Ska peta i truppen så lite som vi kan"

Foto: Bildbyrån.

SOLNA. Anton Salétros har sålts och Sebastian Larsson har anslutit.
Nu förväntar sig inte Björn Wesström att det blir fler AIK-värvningar i sommar så länge inte någon spelare lämnar.
- Vi ska nog peta i truppen så lite som vi kan, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Allsvenskan är just nu inne i ett sommaruppehåll, och 15 juli öppnar också det svenska transferfönstret då klubbar kan registrera nya spelare.

AIK har redan hunnit sälja mittfältaren Anton Salétros till Rostov och plockat in Sebastian Larsson som bosman - och mycket mer tror inte sportchefen Björn Wesström kommer hända i AIK-lägret i sommar.

- Vi ska nog peta i truppen så lite som vi kan. Vi ska utveckla de kvaliteter som vi har i truppen fullt ut. Jag tror att Sebastian är en del av att utveckla saker och ting ännu bättre. Att vi ska ta några slags jätterockader på hur man mäter. Men tanken är att vi ska vinna.  ännu ett år. Så beroende på e som görs på hemmaplan.

a med och täväSäsongenSäsongckader med spelare in och ut är i alla fall inte planen. Sedan får vi se, allt kan hända. Men vi sitter väldigt mycket på valen själva efter som vi har avtalen, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Du ser inga hål i truppen just nu som ni behöver täta i sommar?
- Det finns det alltid. Oavsett om du är sportchef i Real Madrid eller Bunkeflo så tror jag att du vill göra saker och ting bättre, även om du är glad och stolt över den trupp du har. Men jag tror inte att vi är i en situation där vi kommer fylla på med spelare. Fyller vi på med spelare kommer det försvinna spelare. Det finns en balans där.

Det har ryktats om att inte minst Kristoffer Olsson ska vara intressant för utländska klubbar. Hur ser intresset ut för spelarna i er trupp just nu?
- Det är ett pågående intresse. Vi får se var vi landar. Men i grund och botten vill vi peta så lite som möjligt i det.

Nabil Bahoui har under våren varit på lån till AIK från schweiziska Grasshopper, men om 27-åringen kommer att vara svartgul även i höst är oklart. Wesström har inga nyheter kring Bahoui.

- Nej. Han är inte i AIK:s låneägo efter den 30 juni. Vi startar upp på fredag igen, så vi får se om han är med då eller om han ska vara i Schweiz.

På in-fronten har det även ryktats om att Panajotis Dimitriadis ska vara aktuell för en återkomst i AIK i samband med att hans kontrakt med turkiska Giresunspor går ut i sommar. Men Wesström låter inte optimistisk kring en värvning av Dimitriadis i sommar.

- I nuläget är det nog så att vi ämnar att behålla ungefär den truppstorlek vi har. Ska det in spelare kommer vi nog också att sälja, låna ut eller förändra truppen på något sätt innan vi tar in spelare. De i stress-med-spelare-in-korgen kan ta det lugnt, för det dröjer, säger han.

Erik Johansson är en annan spelare som det har ryktats om, där Expressen uppgett att AIK och Djurgården har varit intresserade och att den 29-årige mittbacken velat flytta till Stockholm.

- I dag skulle jag inte säga att det är ett stort behov som vi ser. Han är en jätteskicklig fotbollsspelare, och vill han till Stockholm hoppas jag att det är mer än kärleken som spelar in, säger Wesström.

Publicerad 2018-06-12 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons