POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2d

Wikström slet av korsbandet i startdebuten: ”Jag hamnade lite i ett chocktillstånd"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Wikströms skada i spelaren ovan.

Rasmus Wikströms allsvenska startdebut i måndags slutade med ett avslitet korsband efter fem minuter.
Nu berättar han om mardrömsdebuten.
- Det är ganska svårt att komma ihåg det nu men jag minns bara att något hände i knät och jag hamnade lite i ett chocktillstånd, säger han till Göteborgs-Posten.

Rasmus Wikström fick göra startdebut i allsvenskan mot Falkenberg i måndags. Men matchen blev istället en mardröm för 18-åringen som fick lämna planen på bår efter fem minuter med ett avslitet korsband.

- Jag misstänkte ju det hela tiden och jag kände att något var fel direkt. Det är ganska svårt att komma ihåg det nu men jag minns bara att något hände i knät och jag hamnade lite i ett chocktillstånd. Jag minns inte vilka som var runtomkring mig när jag låg på planen, säger mittbacken till GP.

Nu väntar en lång rehabperiod och IFK Göteborg meddelade i veckan att de inte tror på något spel på mellan 9-12 månader för 18-åringen. Samtidigt går lagkamraten Patrik Karlsson Lagemyr igenom samma resa, då han slet av sitt korsband i början av juli.

- Det är skönt att ha någon där som går igenom samma sak. Sen hade jag ju helst gjort rehaben ensam för då hade ju han inte varit skadad. Men när det nu är som det är så är det skönt för både mig och för honom. Det är rätt jobbigt att vara där i gymmet ensam hela tiden och köra på själv, säger Wikström.

Samtidigt menar försvarstalangen att skadan inte kommer hindra honom från att nå långt i karriären, då flera av hans andra lagkamrater också skadat korsbandet men fått långa karriären. Stödet han redan har fått och fortsätter att få betyder också mycket.

- Jag kommer kämpa för att ta mig tillbaka! Att få starta sin första match ... den känslan var så extremt mäktig och det kommer jag kämpa för.

Publicerad 2019-08-16 kl 13:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå