Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Wiland: ''AIK valde fel taktik''

Långa bollar mot försvaret. AIK körde fast mot ett Elfsborg som kontrollerade matchen på Råsunda och vann med 2-0.
Nu är Solna-laget med allra största sannolikhet eliminerat från striden om SM-guldet.
- När AIK bara har en lång spelare som Obolo är det dödsdömt att spela långbollar mot oss, säger Elfsborgs målvakt Johan Wiland som höll nollan för 13:e gången den här säsongen.

Inte ens med en spelare mer på planen i större delen av andra halvlek och ett kraftigt övertag i bollinnehav kunde AIK rubba Elfsborg.
Elfsborg gjorde både 1-0 och 2-0 genom att utnyttja försvarsmisstag hos AIK. Precis på samma sätt som Ljungskile och Helsingborg gjort i de senaste matcherna.

Framåt hade AIK möjligheter men kom aldrig till några rejäla avslut.
- Jag fick göra en bra räddning i den första halvleken men i övrigt tycker jag det var ganska lugnt. Jag fick en utmärkt hjälp av mitt försvar, säger Johan Wiland till FotbollDirekt.se efter matchen.

Och i det försvaret fanns det en speciell person som Wiland ville hylla efter matchen.
- Både Teddy Lucic och Andreas Augustsson spelade bra men i synnerhet Teddy tyckte jag gjorde en riktigt bra match. Han hjälpte mig och övriga i försvaret att få bort bollen när pressen var som värst. Det är skönt att ha Teddy därbak.

Wiland krockade med Nils-Eric Johansson i den första halvleken i en incident som såg lite otäck ut.
- Det var kamp om bollen, där jag först fick Karlsson över mig, sedan fick jag Johanssons knä mot mig. Det tog illa men jag kunde spela vidare, säger Wiland.

Lasse Nilssons utvisning i den andra halvleken hade kunnat ställt till det för vilket lag som helst men Elfsborg spelar tryggt för tillfället. Inte mycket kan rubba laget i ledning.
- Sen är det också så att det lag som har en spelare mer kan bli stressat av att vara det och jag tyckte mig inte känna igen AIK. De verkade inte spela sitt spel, utan spelade mycket långbollar och det är dödsdömt när vi har tre långa spelare i försvaret och de har bara Obolo att spela på.

2-0 mot AIK och tre nya poäng innebär att Elfsborg är kvar i den allsvenska guldstriden, däremot lär det inte bli något SM-guld i Solna den här säsongen heller.
- Kalmar verkar var riktigt bra just nu och det är kul att vi håller jämna steg. Men jag tror också att Helsingborg och IFK Göteborg kan vara med och utmana också. Men Kalmar lär ändå bli det lag att slå om man ska ta SM-guld.

AIK - Elfsborg 0-2 (0-2)
Målen: 0-1 (24) Stefan Ishizaki, 0-2 (32) Fredrik Berglund.
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna
Publik: 14 881.

Mats Jonsson FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-10 kl 22:20
Annons
Annons
Annons