Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wiland-hyllningen: "En av de bästa i allsvenskan"

Foto: Scanpix

Från frysboxen i FC Köpenhamn till hetluften i Malmö FF. Men Johan Wiland, 34, hyllas nu.
- Han kommer vara en av de tre bästa målvakterna i allsvenskan, säger lagkamraten från FCK, Ludwig Augustinsson, till Fotbollskanalen.

Under de senaste säsongerna har Johan Wiland agerat reservmålvakt i FC Köpenhamn. Nu är han klar för Malmö FF - och ska agera förstemålvakt i ett tilltänkt allsvenskt guldrace och viktigt Champions League-kval.

Men lagkamraten från FC Köpenhamn, vänsterbacken Ludwig Augustinsson, viftar nu bort de frågetecken som finns kring 34-årige Wiland.

- Jag tycker det här är tråkigt för egen del, för han är en grym person och vi är bra vänner. Men det är ett roligt steg för honom att ta, med Champions League och allt vad det innebär, säger Augustinsson.

FCK-backen fortsätter:

- Jag tror Wiland är en mycket bra värvning för Malmö. Han har tränat stenhårt sedan jag kom till klubben och kört extra pass innan och efter träning i flera månader. Så hans fysiska form och styrka är på topp.

- Så klart, när du inte spelat på ett bra tag så tar det alltid några matcher att komma in i det, men med tanke på hur hårt han tränat och hans rutin så tror jag att det kommer att gå fort för honom. Jag tror han absolut kommer att vara en av de tre bästa målvakterna i allsvenskan framöver, avslutar Augustinsson.

Publicerad 2015-07-23 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons