POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Wiland tillbaka i Malmös startelva – Bengtsson i träning på fotbollsplan

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Malmö FF har haft skadeproblem under försäsongen, men det ser nu bättre ut.
Även för Rasmus Bengtsson.
- Vi gör en försiktig progress hela tiden och vi är nöjda. Jättenöjda, säger sjukgymnasten Jesper Robertsson.

När Malmö FF tränade på fredagen gjorde laget det med två tidigare skadade spelare i full träning: Johan Wiland och Behrang Safari. Bägge var också med i den preliminära startelvan mot Rosenborg på söndag.

Wiland fick ett litet bakslag förra veckan, men säger till Fotbollskanalen att allt nu ska vara lugnt efter bakslaget i U21-matchen mot IFK Göteborg. 

- Det gick upp lite grann, men det var inte farligt. Sen blev det lite längre än vad jag trodde, kroppen återhämtar sig inte riktigt lika fort längre.

- Man hoppas alltid att ”fan, det är nog som det var innan”, men det var alltid bättre förr... Nej, men nu är det lugnt.

Ett annat positivt besked var att Rasmus Bengtsson åter var på fotbollsplanen, där han tog det lugnt utan boll. Mittbacken ville inte ställa upp på en intervju, men sjukgymnasten Jesper Robertsson gav en uppdatering.

- Hittills har vi ju byggt upp muskulaturen och knäleden ska vänja sig vid ökad belastning successivt. Nu är vi uppe i steget att han tål att belastas på en fotbollsplan. Till en början - idag, imorgon, nästa vecka - så kommer det handla mycket om löpningar. Därifrån går man över till mer okontrollerade, att man rör sig mer som en fotbollsspelare på plan.

Robertsson kan inte ge någon prognos kring hur saker kommer att utveckla sig, men betonar att allt ser bra ut sett till tidsplanen.

- Han har egentligen inte haft några större bakslag utan vi gör en försiktig progress hela tiden och vi är nöjda. Jättenöjda. Det är inte så att vi är flera veckor efter.

Anders Christiansen och Erik Andersson körde också fortsatt lugnt vid sidan av. Teddy Bergqvist (skola) och Alexander Jeremejeff (kände sig matt) var frånvarande, vilket gjorde att juniorerna Anton Kralj, Samuel Adrian, och Pavle Vagic tränade med A-laget.

Förutom Wiland och Safari lär det bli några fler förändringar i startelvan. Magnus Wolff Eikrem tränade åter på höger mittfält, efter att ha använts centralt på försäsongen. Därför flyttades Pawel Cibicki ut till vänster och Erdal Rakip lär få en startplats centralt. Startelvan är dock endast preliminär och det kan bli någon förändring innan söndag.

Preliminär startelva mot Rosenborg: Wiland – Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Safari – Wolff Eikrem, Lewicki, Rakip, Cibicki – Berget, Rosenberg

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-03 kl 13:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå