Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Wilson straffas - stängs av

Ljungskile spelar viktiga bottenmötet mot Gefle på lördag. Men laget får klara sig utan tränaren David Wilson.

Anledningen är att Wilson ska ha coachat sitt lag från läktaren mot Trelleborg - då han var avstängd.

- Det är tydligt att förbundet inte vill ha oss i allsvenskan, säger klubbens presstalesman Jonas Algotsson till Aftonbladet.

Disciplinnämnden har beslutat att stänga av Wilson de två kommande matcherna. Och som bevis använder man TV 4. I sändningen från matchen syns det att Wilson använder en mobiltelefon och gestikulerar.

- Vi ser allvarligt på det här, i synnerhet när det gäller en tränare i allsvenskan, säger disciplinnämndens ordförande Kenneth Tallinger till TV4Nyheterna Väst.

- När man ser bilderna är det för oss uppenbart att han coachat sitt lag.

Och det får Ljungskile att rasa.

- De har använt ett vinklat och redigerat TV4-reportage som ?bevis?. De tror och antar att något har hänt, men de kan ju omöjligt veta. De saknar fakta. Disciplinnämnden är inte professionell, säger Algotsson.

Wilson själv har bestämt förnekat allting. Och nu ska beslutet att överklagas. Men Ljungskile får förmodligen klara sig utan sin tränare i vilket fall som helst - det dröjer innan ärendet tas upp av nämnden.

- Det får enorma konsekvenser för oss. David är avstängd mot Halmstad också och att han missar de här två matcherna kan faktiskt innebära att vi åker ut, säger Algotsson.

Ljungskile ligger farligt nära kvalstrecken och mot bottenkonkurrenten Gefle står mycket på spel. Algotsson tycker klubben blir orättvist behandlade.

- Det här hade inte hänt en etablerad allsvensk förening. Vi känner oss motarbetade. Det är tydligt att förbundet inte vill ha oss i allsvenskan. De tycker att vi har för lite publik och för dålig arena. Vi är trötta på hur vi blir behandlade. Det räcker nu.

Publicerad 2008-10-02 kl 09:44
Annons
Annons
Annons