Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Wilton nekas lönelyft: ''Hans kontrakt gäller''

Wilton Figueiredo överväger att lämna Malmö FF. Hans hemlängtan till Brasilien drar. Förhandlingstaktik? Han visar i alla fall att han vill ha högre lön - något Malmö utesluter. MFF är inte beredd att omförhandla guldhjältens kontrakt.

- Det är inte aktuellt. Han har har ett kontrakt och det är det som gäller, säger Malmös vd Pelle Svensson till FotbollDirekt.se som också sätter press på brasilianaren att fullfölja sitt kontrakt:

- Han har ju kontrakt i två år till med oss och det är inte någonting som bara kan brytas. Vi räknar absolut med Wilton nästa säsong om det nu inte kommer någon klubb och lägger ett bud på honom. Men det vet vi ingenting om i dag.

Den brasilianske stjärnan blev en av de största hjältarna när Malmö blev svenska mästare för två veckor sedan.
Femtonmiljonersvärvningen var en absolut nyckelfaktor bakom MFF 16:e SM-guld genom tiderna.
Men nu kan han alltså överraskande vara på väg bort - trots två år kvar på kontraktet.
Redan guldkvällen antydde han att han nu kunde ha gjort sitt i Sverige. Hans hemlängtan till Brasilien har efter över fem år i Europa börjat bli besvärande för honom.

I en intervju i dag med Sydsvenskan vidhåller han det han sade under guldkvällen men slår också fast följande: ''Du förstår, allt handlar alltid om pengar''.
Så frågan är om det är ren förhandlingstaktik från stjärnan? Skulle en högre lön automatiskt få honom att skjuta upp planerna på en hemflytt?

Klart är i alla fall att Malmös ledning inte förbereder en räddningsaktion genom att ha ett nytt och förbättrat kontrakt i beredskap.
- Långsökt? Ja, vi har ju ett avtal med honom. Har en spelare ett kontrakt så är det det som gäller och så är det i det här fallet också.

Hur ser du på hans framtid. Det låter på dig som att du tror att han stannar?

- Absolut. Vi har ju som sagt ett kontrakt med honom och det kan inte bara brytas hur som helst.

- Nu ska han få åka hem och få vila i lugn och ro så tar vi nya tag sedan.

Publicerad 2010-11-17 kl 17:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons