POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Wilton om kritiken: "Jag tror inte alla förstår fotboll"

Han värvades som en frälsare men Wilton Figueiredo har haft svårt att leva upp till förväntningarna i MFF. När Allsvenskan nu startar om är blickarna åter riktade mot den karismatiske brassen.

Bara ett mål på åtta matcher under vårsäsongen - ett facit som varken Malmös ledarstab eller supportrar knappast hade hoppats på från dyra nyförvärvet Wilton Figueiredo.

På måndagskvällen startar allsvenskans höstsäsong för Malmös del, då laget möter regerande svenska mästarna Kalmar FF. Än en gång lär mycket fokus ligga på Figueiredo, som av övriga allsvenska spelare i en enkät i en kvällstidningarna blivit utsedd till vårens största besvikelse.

- Jag vill egentligen inte kommentera så mycket, för alla har rätt till en åsikt. De får säga vad de vill. Men jag känner ändå så stort självförtroende och jag tror jag kan förändra situationen, säger brasilianaren till Sydsvenskan.

Figueiredo var stor publikfavorit på Råsunda när han spelade för AIK. I Malmö har han haft svårare att vinna pulikens hjärtan - snarare har han blivit ifrågasatt på diverse supporterforum.
- Jag vet inte. Jag tror inte alla förstår fotboll, för ofta är det så att om du gör mål är du bäst och gör du inte det, är du en värdelös spelare. Men däremellan finns mycket och du kan spela väldigt bra för laget. Om jag har chans att gå själv, så är det klart att jag tar den men det viktigaste för mig är att MFF ska börja vinna och det är förstå på andra plats som mitt målgörande kommer, säger Figueiredo.

Det finns ett par saker som talar för att det kan bli en trevlig höstsäsong för Figueiredo.
Dels har han fått hit sin familj, som han inte haft under våren och dels kan det inte gå speciellt mycket sämre. Han har har aldrig tidigare under karriären haft en liknande måltorka.
- För mig är Gud först och sedan kommer min familj. Det känns väldigt viktigt för mig att ha min fru att prata med när jag kommer hem och min dotter att leka med.

- Jag måste nog erkänna att jag inte har haft det så här tufft som nu. Men det händer väl förr eller senare i karriären. Jag måste jobba vidare och tro att det ska lösa sig. Och vi har ett bra lag, med bra anfallare och då menar jag inte bara mig själv. Nu ska vi försöka ta tag i det.

Publicerad 2009-07-06 kl 15:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå