POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Wilton tystade kritikerna: "Extra skönt att det är han som gör målet"

Wilton Figueiredo har haft allt annat än en enkel inledning i den himmelsblåtröjan. Mot Djurgården kom det förlösande målet som många väntat på, något som gladde tränaren Roland Nilsson i 2-1 vinsten.

- Det är extra skönt att det är Wilton som gör målet. Han blir bättre och bättre för varje vecka som går. Det finns mer kapacitet att hämta ur honom, säger Nilsson till Canal+.

Anfallaren har haft en tuff tid sedan han lämnade AIK 2007 för spel i Qatar. Målen uteblev i mellanöstern och han vantrivdes fotbollsmässigt. Mot Djurgården var brassen tillbaka på allvar och infriade de högt ställda förväntningarna.

- Jag är mycket glad över målet. Jag är även glad över att laget spelar bra igen efter några sämre matcher. Det var en tuff match men vi gjorde vårt bästa och var det bättre laget, säger matchvinnaren efter slutsignalen.
 
I de inledande matcherna verkade anfallaren inte alls ha acklimatiserat sig till lagets sätt att spela och krånglade ofta till situationerna. Mot blåränderna var det en fokuserad och het Figueiredo som behärskat placerade in bollen intill Oskar Wahlströms vänstra stolpe och avgjorde därmed tillställningen på Swedbank Stadion.

Att Malmö FF blir att räkna med i årets allsvenska kan konstateras efter 2-1-vinsten och om Wilton Figueiredo fortsätter att göra mål så är laget givna titelutmanare.  
- Det är många matcher kvar i ligan men vi tränar alltid för vinna, avslutar målskytten.

Emil Ronneman

Publicerad 2009-05-10 kl 17:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå