Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Yannick Bapupa dömd till två års fängelse

Fotbollsspelaren Yannick Bapupa som åtalats för våldtäkt dömdes på fredagen till två års fängelse, en dom som gör Bapupas framtid i den allsvenska klubben Kalmar FF mycket oviss.
-Jag tror att han kommer att vilja att vi försöker överklaga domen, säger Bapupas försvarare Bengt-Olov Horn till TT.

Hovrätten i Sundsvall ändrade därmed Gävle tingsrätts friande dom från december 2009. Domstolen anser bevisningen övertygande om att mannen utnyttjat kvinnan på ett otillbörligt sätt och att hon befunnit sig i ett hjälplöst tillstånd. Däremot klarar sig Bapupa från utvisning som åklagaren yrkat.

I juli 2007 dömdes Bapupa till samhällstjänst för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Hans dåvarande klubb Gefle valde då att ändå behålla spelaren i föreningen. Inför årets säsong blev Bapupa klar för Kalmar FF, men i och med fredagens dom är spelarens fotbollsframtid oklar. Kalmar FF:s sportchef säger till Barometern att inget beslut är taget i frågan än.
-Först måste vi prata med spelaren och hans agent. Därefter måste vi avvakta och se om domen vinner laga kraft eller om det blir ett nytt överklagande, säger Svante Samuelsson till tidningens nätupplaga.

28-årige Bapupa inledde sin allsvenska karriär i Djurgården 2002 där han hann med bland annat två SM-guld och två cupsegrar innan han gick till Åtvidaberg 2005. Vistelsen i superettan blev ettårig och Bapupa hamnade i Gefle där han spelade 2006-2009. Bapupa har spelat sju landskamper för Kongo-Kinshasa.

TT

Publicerad 2010-03-12 kl 15:35
Annons
Annons
Annons