Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Yasin inför mötet med AIK: "Ska gå ut och köra över dem"

Foto: Bildbyrån.

GÖTEBORG. En stekhet toppmatch - mot klubben som äger honom.
Speciellt läge för Ahmed Yasin, 26.
- Jag kommer gå ut och köra som att jag är en Häcken-spelare och inte visa någon respekt, säger han.

Ahmed Yasin-show rullar vidare på Hisingen. Söndagens föreställning blir dock lite mer speciell än de tidigare. På motståndarsidan står nämligen AIK, klubben som tillfälligt har lånat ut honom till Häcken.

- Det är klart att det kommer bli speciellt. Mitt gamla lag och mitt framtida lag, säger Yasin som har kontrakt med Solna-klubben över nästa säsong. Han har dock vid flera tillfällen poängterat att han gärna testar vingarna utomlands igen.

- Dyker det upp något vet man aldrig vad som händer!

Yasin kom till AIK i januari 2016 från danska AFG Århus. Han lyckades dock aldrig blomma ut ordentligt och fann sedermera ingen plats i Rikard Norlings 3-5-2-uppställning.

Det har gått bättre i Häcken. Sedan lånet verkställdes i somras har det blivit sju mål på tio matcher.

- Jag trivs väldigt bra här. Både med spelarna och tränarna. Det är då man presterar som bäst på plan, säger han.

Kommer det vara extra nervöst att möta just AIK?
- Det är klart att det kommer vara nervöst, men jag kommer ta det som vilken match som helst. Gå ut och göra allt jag kan för att vinna.

Ändå ganska speciellt att möta laget man tillhör?
- Såklart, men jag kommer inte tänka på det. Jag kommer gå ut och köra som att jag är en Häcken-spelare och inte visa någon respekt för dem. Gå ut och köra över dem. Vi måste vinna den här matchen. Samtidigt så respekterar jag klubben, fansen och lagkamraterna om jag skulle göra mål.

Det blir inga stora målgester?
- Nej, absolut inte. Den respekten har jag.

Vad har du för relation till AIK-fansen?
- Väldigt många har skrivit till mig på sociala medier och önskat mig väl. De vill verkligen att jag kommer tillbaka. Jag har fått mycket meddelanden. Jag gjorde det aldrig dåligt där, jag har aldrig misslyckats i AIK. En ny tränare kom in, bytte system och det fanns inte plats för en yttermittfältare. Så ser jag det.

Inför mötet ligger trean Häcken och fyran AIK på samma poäng (41). Kampen om Europaplatserna är stenhård. Yasin om AIK:

- I försvarsspelet har de inga svagheter. De har inte släppt in så många mål. Vi måste vara på tårna och ta vara på omställningarna vi får. Det är där vi kan skada dem. 

Vad gäller läget i Häcken-truppen så ser tränaren Mikael Stahre, av lördagens träning att döma, ut att göra två förändringar i startelvan jämfört med 4-1-förlusten mot IFK Norrköping senast. In med Juhani Ojala och Egzon Binaku, ut med Emil Wahlström och Adam Andersson.

Kari Arkivuo har fortfarande problem med baksida lår och saknas i truppen.

FAKTA

Fakta: Läget i Häcken

Matchtrupp: Jonathan Rasheed, Peter Abrahamsson, Joel Andersson, Adam Andersson, David Engström, Juhani Ojala, Egzon Binaku, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Alexander Faltsetas, Ahmed Yasin, Erik Friberg, Mervan Celik, Mohammed Abubakari, Jakob Lindström, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Mathias Ranégie, Paulinho

Trolig startelva (4-3-3): Abrahamsson - J. Andersson, Lindgren, Ojala, Binaku - Friberg, Faltsetas, Abubakari - Mohammed, Paulinho, Yasin

Saknas: Kari Arkivuo (baksida lår), Alhassan Kamara (knä), Jasmin Sudic (knä), Alexander Farnerud (knä)

Publicerad 2017-09-24 kl 07:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons