Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Yasin om okunniga journalister: ”Det flippar jag på”

Ahmed Yasin har hyllats unisont på senare tid.
Det händer dock att han reagerar starkt på journalisters åsikter.
- Man håller inte alltid med media och journalister som pratar och ska leka experter. Det flippar jag på, säger han i podcasten Lundh.

Ahmed Yasin har efter sina senaste succéinsatser i Häcken fått ta emot stora hyllningar. Bland annat utsågs lånet från AIK till månadens spelare i augusti.

Men som bekant får inte spelare alltid ros för sina insatser. Och just medier och olika utlåtanden kan få Ahmed Yasin att reagera starkt, det säger i podcasten Lundh.

Du har en tatuering som även Zlatan har: ”Only God can judge me”. Då skämtade Axén och sade att han även ville skriva med krönikören på Nerikes Allehanda, för du tyckte ibland att det var lite jobbigt med lokaltidningen.
- Ja, det stämmer. Axén har sagt för mycket (skratt). Det är sant, han sa ”sudda ut där det står ’God’ och skriv in ett annat namn”. Man håller inte alltid med media och journalister som pratar och ska leka experter. Det flippar jag på.

Varför det?
- Ni har inte varit där ute och spelat. Ni har inte varit med om det som fotbollsspelare har varit med om. Ibland säger ni saker som ni inte tänker på själva. Du också, jag har varit lack på dig några gånger.

Det är helt okej. Varför då?
- Ibland kommer det ut grejer som ni inte har någon aning om, ibland säger ni saker där ni inte har info om just den spelaren. Ibland ger ni alldeles för mycket uppmärksamhet till spelare som inte förtjänar det. Då tänker man: ”vad fan vet de här om fotboll?” Det är då man ska visa: här är jag.

Kan det vara triggande för dig, om du läser en krönika eller om någon säger något på tv som du upplever som fel?
- Jag läser aldrig krönikor, jag tittar aldrig på nyheter på tv. Jag tittar mer på vad som kommer ut på Facebook och sådant, olika artiklar, och ibland på Twitter också. Det är klart att det irriterar en. Ärligt talat, i Örebro gjorde jag kaos med varenda vänsterback. Det var som att jag hade en motorväg framför mig. Men jag fick inget kredd för det. Man undrade vad de journalisterna höll på med.

Men du läste ju ingenting?
- Jag läste lite på Twitter och så om vad som skrevs, och just då när jag spelade där och hade motorväg och gjorde kaos med backarna, jag lät dem verkligen köpa korv de matcherna jag spelade där – men ändå fick jag inga rubriker. Är det för att man spelar i en liten klubb, eller vad handlar det om egentligen? Så tänker man.

FAKTA

163 - Ahmed Yasin

Avsnitt 163 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ahmed Yasin. En av allsvenskans hetaste spelare hösten 2017 förklarar succén i BK Häcken, om behovet att visa tvivlarna vad han går för, om förtroendet för Mikael Stahre, om att vara på lån och om drömmen att lämna allsvenskan i vinter. Dessutom talar Yasin om varför det tog stopp under Rikard Norling, om det korta samtalet de hade i somras, om att han tillhör AIK även 2018 och vad han tror att en återkomst till klubben hade inneburit. Dessutom berättar Yasin om tiden i Forward, om varför han var bättre på ena sidan planen i Örebro SK, om familjens stora betydelse och vad han belönade sina föräldrar med efter sin tid som spelare i Qatar. Yasin talar även om Zlatans insats för alla spelare med invandrarbakgrund i Sverige, om sin egen stjärnstatus i Irak, om frustrationen att folk i Sverige inte förstår hur stor han är, om när han var tvungen att skaffa hemligt nummer och om sin irritation över journalister och tv-experter som inte fattar spelet och haussar fel spelare.

Publicerad 2017-09-23 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons