POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Ygeman om skandalscenerna: "Djupt olyckligt"

Foto: TT

Händelserna i Göteborg gör nu att regeringen agerar.
Idrotts- samt inrikesministern kommer att träffa polisen liksom fotbollsrörelsen för samtal om hur man ska agera.

Inrikesminister Anders Ygeman och idrottsminister Gabriel Wikström var båda djupt bedrövade över händelsen i Göteborg. Ygeman följde själv bland annat matchen på TV.

- Det är djupt olyckligt och ledsamt för de som följde matchen på plats men även liksom jag själv via tv:n, säger Anders Ygeman.

- Sådant här borde inte inträffa och det är så himla onödigt. Det är ett hån mot idrotten och de som kommit för att njuta av matchen, säger Gabriel Wikström till TT.

Sammankallar olika parter
De båda kommer nu att sammankalla fotbollsrörelsen liksom polisen för att undersöka vad som behöver göras.

- Det är viktigt att vi sätter oss ned och ser vad vi kan göra. Vi från politiken har vidtagit en rad åtgärder och nu vill också framförallt se vad fotbollen som arrangör kan göra, säger Ygeman.

Fotbollsklubbar kan i dag med stöd av lagen om tillträdsförbud stänga av supportrar som misskött sig — något Anders Ygeman vill att man ska fasta på.

- Naturligtvis att man använder det tillträdesförbud man har. Det är ett kraftfullt verktyg för att bringa ordning och att man har ett bra samarbete med polisen.

Har "såsats"
Händelserna i Göteborg aktualiserar även det kommande maskeringsförbudet på idrottsarenor som ska införas 2017. En utredning om förbud tillsattes av förra justitieministern Beatrice Ask (M) och hon anser att regeringen "såsat" med en proposition.

- Det är inget som såsats med. Det handlar om att få ett tydligt och konkret förslag. Bakgrunden är att utredningens förslag inte var så långtgående som jag kanske önskat och öppnade för en del otydligheter, säger Ygeman.

TT: Hur nära är då ett maskeringsförbud?
- Det är relativt nära att vi kommer fram med det förslaget och förhoppningsvis ska det bli kraftfullare än det förslag som presenterades i utredningen.

Publicerad 2016-04-28 kl 16:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå